Λευτέρης Βαρουξής: Ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που έσπευσαν και ηρωικά βοήθησαν…

11.03.2023 / 17:00
Λ.Β. ΦΩΤΟ

Σε αυτή τη μουντή ατμόσφαιρα από τη μεγάλη τραγωδία των Τεμπών οφείλουμε παράλληλα με τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές μας να γίνουν όλοι καλά όσοι νοσηλεύονται τραυματισμένοι στα Νοσοκομεία, να σταθούμε και στην προσπάθεια των συνανθρώπων μας που είτε με υψηλό βαθμό ευσυνειδησίας είτε με τη γενναία εθελοντική τους προσφορά συνέδραμαν τα μέγιστα στις δύσκολες ώρες του πόνου και της αγωνίας.

Την ανωτέρω δήλωση έκανε  το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ Λευτέρης Βαρουξής, ο οποίος μίλησε ειδικότερα για την προσπάθεια των διασωστών του ΕΚΑΒ, των πυροσβεστών μας, των μελών όλων των συνεργείων που έσπευσαν να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού καθώς και του προσωπικού ιατρών, νοσηλευτών, ψυχολόγων κλπ. όλων των γύρω νοσοκομείων.

Όπως είπε ο Λευτέρης Βαρουξής, παρακολουθήσαμε, συγκλονισμένοι, αυτή την ατελείωτη προσπάθεια που έγινε, και όλη η Ελλάδα με δάκρυα στα μάτια, μάθαινε και έβλεπε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη και τις εξαιρετικώς δύσκολες συνθήκες του γεγονότος.

Είδαμε, μια Ελλάδα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και ηρωισμού συνανθρώπων μας που έδωσε τη «μάχη» στα συντρίμμια των τρένων για να διασωθούν τραυματίες μας και να εντοπισθούν οι επιβάτες του μοιραίου τρένου που δεν τα κατάφεραν.

Και κυρίως διαπιστώσαμε ότι νέοι άνθρωποι με σθένος και δυνατή ψυχή, έδωσαν παραδειγματικά τον αγώνα της στιγμής, της άμεσης επέμβασης, της ουσιαστικής βοήθειας, είπε ο κ. Βαρουξής και συμπλήρωσε: Θρηνούμε τα θύματα αυτής της τραγωδίας και δεν ξεχνάμε την προσφορά όλων αυτών των ανθρώπων. Τους ευγνωμονούμε και τους λέμε «ευχαριστώ» από την καρδιά μας, για όσα πρόσφεραν έχοντας απέναντί τους τις πλέον τραγικές εικόνες, βιώνοντας μαζί με συγγενείς και γνωστούς, νεκρών και τραυματιών το δράμα που ποτέ δεν πρέπει να ξαναζήσουμε και να ξαναδούμε στη χώρα μας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα