Λευκάδα: Εργατικό ατύχημα έπειτα από  έκρηξη σε σκάφος

18.07.2022 / 7:40
kataskeves-ergatis-1-scaled-600x400-1

Για άγνωστους, μέχρι στιγμής, λόγους σημειώθηκε η έκρηξη, στη διάρκεια εργασιών σε σκάφος στο Νυδρί. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο από τους τρεις εργάτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.Προανάκριση για το εργατικό ατύχημα διενεργεί το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας.

ΓΣΕΕ: Καταγγέλλει ότι οι νεκροί από τα εργατικά δυστυχήματα διπλασιάστηκαν

Για τη ΓΣΕΕ «τα λόγια στέρεψαν. Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν πλέον την τραγική κατάσταση με τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας. Το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί και η κραυγή αγωνίας μας δυστυχώς δεν εισακούεται», είχε καταγγείλει πρόσφατα η Συνομοσπονδία.Η ανακοίνωση – καταγγελία της ΓΣΕΕ αφορούσε στο εργατικό δυστύχημα που είχε σημειωθεί σε καρνάγιο στο Βόλο, με θύμα έναν 50χρονο ηλεκτροσυγκολλητή.Στην ανακοίνωσή της, μάλιστα, η Γενική Συνομοσπονδία τόνισε ότι τα εργατικά δυστυχήματα, μέσα στην τελευταία διετία, διπλασιάστηκαν.

Ένας νεκρός εργαζόμενος ανά εβδομάδα

Στην ανακοίνωση, στις αρχές Ιουνίου, αναφέρονταν τα εξής ανησυχητικά:

«Για τη ΓΣΕΕ τα λόγια στέρεψαν. Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν πλέον την τραγική κατάσταση με τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας. Το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί και η κραυγή αγωνίας μας δυστυχώς δεν εισακούεται.Ακόμη ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του εχθές πέφτοντας από ύψος 15 μέτρων κατά τη διάρκεια ηλεκτροσυγκόλλησης σε καρνάγιο στον Αλμυρό Βόλου.Έχουμε κατ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, έχουμε στείλει σχετική επιστολή στο αρμόδιο Υπουργείο. Παρ’ όλα αυτά τίποτα δεν έχει γίνει και η λίστα των νεκρών και των τραυματιών εργαζομένων μέρα με την ημέρα μεγαλώνει.Την προηγούμενη εβδομάδα χειριστής σε τεχνικό έργο έπεσε στον γκρεμό με το μηχάνημά του.Πλέον έχουμε έναν νεκρό εργαζόμενο την εβδομάδα. Τα θύματα από εργατικά δυστυχήματα μέσα στη τελευταία διετία διπλασιάστηκαν.Τί γίνεται με τους ελέγχους του ΣΕΠΕ στους χώρους εργασίας;Τί γίνεται με την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας στην εργασία;Τί γίνεται με την απόδοση ευθυνών με τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα;Κρίσιμα ερωτήματα τα οποία δυστυχώς παραμένουν αναπάντητα.Αρνούμαστε να αποδεχθούμε μια καθημερινότητα με νεκρούς εργαζόμενους και την πολιτεία να παραμένει άπραγη και απαθής».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα