Λάβρος ο Τσίπρας από την Ηλεία – “Η κυβέρνηση σας έχει ξεγράψει από τον χάρτη”

24.05.2021 / 20:32
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ Δευτέρα 24 Μαϊου 2021 (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ANDREA BONETTI)

Σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης για υποβάθμιση και απαξίωση του Νομού Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην πρώτη του περιοδεία στην περιφέρεια μετά την άρση του lockdown ο Αλέξης Τσίπρας επικέντρωσε τα πυρά του στο κλείσιμο των πανεπιστημιακών τμημάτων του νομού, στο ζήτημα της εθνικής οδού Πάτρας-Πύργου, αλλά και στην κατάσταση των τοπικών νοσοκομείων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι ο νομός Ηλείας «είναι ξεγραμμένος απ’ τον χάρτη, όπως ξεγραμμένοι είναι και οι πολίτες εκείνοι που ζουν απ’ το μόχθο».

Σημείωσε ότι στα σχέδια της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνονται αυτοί, αλλά ότι σχέδιο της είναι «να ευνοήσει μονάχα συμφέροντα είτε στον χώρο της οικονομίας είτε στον χώρο της παιδείας», ενώ την κατηγόρησε για εύνοια των ιδιωτικών κολλεγίων αντί της δημόσιας παιδείας.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποφάσισε εν μέσω πανδημίας να προχωρήσει στη μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, περίπου κατά το 1/3.

Φέτος τα παιδιά μας που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις κάτω από συνθήκες πρωτοφανούς πίεσης εξαιτίας της πανδημίας, θα βρεθούν να ανταγωνίζονται σε δυσμενέστατες συνθήκες, καθώς περίπου 25.000-30.000 εξ αυτών των παιδιών που θα μπορούσαν να είχαν εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν», είπε.

Στόχος να ευεργετηθούν τα ιδιωτικά κολέγια

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ήδη να κλείνουν πανεπιστημιακά τμήματα και περιοχές της περιφέρειας να στερούνται του ευεργετήματος παρουσίας σχολών και φοιτητών», για να τονίσει πως «όλα αυτά γίνονται για έναν στόχο, προκειμένου να ευεργετηθούν τα ιδιωτικά κολέγια και να υπάρξει αυξημένη πελατεία για τα κολλέγια τόσο εκτός της χώρας όσο όμως και εντός».

Πρόσθεσε πως «πρώτο θύμα αυτής της πολιτικής είναι ο Νομός Ηλείας και δυο πανεπιστημιακά τμήματα, το Τμήμα Μουσειολογίας στον Πύργο και το Τμήμα Γεωπονίας στην Αμαλιάδα».

Παντελής αδιαφορία

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι σε αυτά προστίθεται και η «παντελής αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα το Ν. Ηλείας, όπου παρέλαβε το 2019 συμβάσεις ολοκληρωμένες και εργοτάξια σε λειτουργία για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος και σήμερα είναι στις καλένδες και δεν θα ολοκληρωθεί ούτε σε πέντε χρόνια».

Σημείωσε ότι αν σε όλα αυτά προστεθεί και «η απαξίωση των δομών δημόσιας υγείας και η συνολικότερη απαξίωση της περιοχής, τότε αντιλαμβάνεται κανείς πως για τη σημερινή κυβέρνηση, ο Ν. Ηλείας είναι ξεγραμμένος απ’ τον χάρτη, όπως ξεγραμμένοι είναι και οι πολίτες εκείνοι που ζουν απ’ το μόχθο και τη δημιουργικότητα τους, αλλά δεν περιλαμβάνονται στα σχέδια της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη που είναι να ευνοήσει μονάχα συμφέροντα είτε στο χώρο της οικονομίας είτε στο χώρο της παιδείας».

Ο κ. Τσίπρας συζήτησε με τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνάντησε καθηγητές από το πανεπιστημιακό τμήμα στον Πύργο και τους έδωσε μια υπόσχεση, όπως δήλωσε, «ότι τα σχέδια αυτά, ακόμα και αν σε πρώτη φάση υλοποιηθούν, πολύ σύντομα θα καταργηθούν από μια προοδευτική κυβέρνηση που θα βάλει σε προτεραιότητα το δίκαιο και κυρίως το όφελος, το συμφέρον της κοινωνίας και των πολιτών και όχι τα συμφέροντα μιας μικρής ολιγαρχίας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα