Λαβράκι στο φούρνο για την Κυριακή των Βαΐων

25.04.2021 / 10:33
lavraki-500

Πεντανόστιμο λαβράκι στον φούρνο με λαχανικά που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Το λαβράκι από πλευράς διατροφικής αξίας ανήκει στα περιζήτητα ψάρια της Μεσογείου, καθώς είναι πλούσιο στα λιπαρά οξέα Ω3. Αξίζει να το δοκιμάσετε, σήμερα, που είναι Κυριακή των Βαΐων.

Υλικά

2 λαβράκια, περίπου στα 500-600 γραμμ. το καθένα
3 καρότα
4 πατάτες
2 κρεμμύδια
Ντοματίνια ή 2 ντομάτες
2 κολοκυθάκια
1 φινόκιο
Θυμάρι
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Βάλτε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Κόψτε τα λαχανικά σας, τα βάζετε στο ταψί, αλατοπιπερώνετε και ακουμπάτε τα ψάρια πάνω στα λαχανικά.

Βάλτε ελαιόλαδο από πάνω και ψήστε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά στον αέρα, αν θέλετε μπορείτε να το βάλετε και στο πάνω κάτω του φούρνου στους 180 για 40 λεπτά. Σερβίρετε με λαδολέμονο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα