Παρασκευή, 15.01.2021, 2:29 πμ

Last Christmas: Στην κορυφή των charts για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια

03.01.2021 / 10:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
rt

Το Last Christmas είναι μία σύνθεση του Τζορτζ Μάικλ. Είχε γράψει το κομμάτι στο παιδικό του δωμάτιο τον Φεβρουάριο του 1984. «Είχαμε φάει καθόμασταν μαζί χαλαρώνοντας, ενώ η τηλεόραση έπαιζε κάπου στο βάθος, όταν ο Τζορτζ, χωρίς να γίνει αντιληπτός, εξαφανίστηκε στον επάνω όροφο για μία ώρα περίπου», είχε αναφέρει ο Ρίτζλεϊ στην αυτοβιογραφία του, σύμφωνα με το BBC.

Στην κορυφή

Συγκεκριμένα, κατά την περασμένη εβδομάδα, τα streams του κομματιού έφτασαν τα 9,2 εκατομμύρια. Την άνοδο του κομματιού των Τζορτζ Μάικλ και Άντριου Ρίτζλεϊ στην κορυφή των επιτυχιών είχε σταματήσει, το 1984, το «Do they know it’s Christmas?» των Band Aid. Ο ίδιος ο Ρίτζλεϊ δήλωσε «κατά κάποιο τρόπο έκπληκτος» που το κομμάτι έφτασε τώρα στο Νο. 1 εκφράζοντας «χαρά» και «προφανή ικανοποίηση», ενώ παράλληλα υποστήριξε πως η επιτυχία αυτή αποτελεί μία απόδειξη για τη «διαχρονική γοητεία» του κομματιού. Σύμφωνα με τον Ρίτζλεϊ το γεγονός αποτελεί ένα φόρο τιμής στη «συνθετική ευφυία» του Τζορτζ Μάικλ.

Το κομμάτι, από την κυκλοφορία του το 1984, επέστρεψε στο Τοπ 10 άλλες έξι φορές.

Οι οπαδοί του σχήματος, κατά το παρελθόν, πραγματοποίησαν καμπάνια ώστε το κομμάτι να φτάσει στο Νο. 1 το 2017, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Τζορτζ Μάικλ, ο οποίος πέθανε τα Χριστούγεαννα του 2016. Ωστόσο, έφτασε μέχρι το Νο. 2.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ