Λάρισα: Στη φυλακή για τον βιασμό 12χρονης σε αποθήκη

30.11.2022 / 9:59
fa 20

Ένοχος κρίθηκε ο 41χρονος στη δίκη που έγινε στη Λάρισα. Ο βιασμός της μικρής αποκαλύφθηκε μετά από εργαστηριακές αναλύσεις. Ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για σκευωρία…

Ο βιασμός της 12χρονης στη Λάρισα, σημειώθηκε μέσα σε αποθήκη από τον 41χρονο κατηγορούμενο. Αυτό έκριναν οι δικαστές που άκουσαν τις μαρτυρίες και αξιολόγησαν όλα τα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια τους. Η ανήλικη παγιδεύτηκε και τον ακολούθησε σε μια αποθήκη. Εκεί ο 41χρονος σήμερα που οδηγήθηκε στη φυλακή, ικανοποίησε τις αρρωστημένες του ορέξεις. Ο ίδιος έκανε και πάλι λόγο για σκευωρία, χωρίς να πείσει τους δικαστές.

Ένοχος για βιασμό, γενετήσια πράξη και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση ενός 12χρονου κοριτσιού, κρίθηκε 41χρovos Καρδιτσιώτης. Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης 29 Νοεμβρίου, κεκλεισμένων των θυρών, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας έκρινε ένοχο τον 41χρονο, επιβάλλοντας συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και 1 μηνώς, καθώς του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Η απόφαση επιβλήθηκε ωστόσο χωρίς αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα ο 41χρovos να επιστρέφει στη φυλακή. Τα αδικήματα σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, φέρεται να έλαβαν χώρα στην αποθήκη που ο 41χρovoς  διαμόρφωσε ως διαμέρισμα, ασελγώντας στη 12χρονη, κορίτσι γειτόνων του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία της 12χρονης, ενώ οι εργαστηριακές εξετάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», σε εσώρουχο της μικρής ήταν αυτές που επιβεβαίωσαν την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του μικρού κοριτσιού.

Ο 41χρovos παραπέμφθηκε σε δίκη ως κατηγορούμενος, καθώς στην Καρδίτσα στις 11-8-2020 όπως, μεταξύ άλλων, σημειώνεται στο βούλευμα «ενεργώντας με πρόθεση, άσκησε σωματική βία σε άλλον και τον εξανάγκασε σε γενετήσια πράξη και σε ανοχή αυτής και συγκεκριμένα, αφού προσκάλεσε την ανήλικη, εντός αποθήκης ιδιοκτησίας του, την οποία είχε διαμορφώσει ως δωμάτιο, κλείδωσε την πόρτα μετά τη διέλευση της ανήλικης εντός αυτής και στη συνέχεια ο κατηγορούμενος ασκώντας σωματική βία εξανάγκασε την ανήλικη να ξαπλώσει στο κρεβάτι του» και προχώρησε σε πράξεις που περιγράφονται λεπτομερώς στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, στο πλαίσιο της δίκης, και μετά από αρκετές διακοπές, κατέθεσε πλήθος μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και 22 μάρτυρες υπεράσπισης. Πλήθος συγγενών και φίλων όλες τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και χθες, ανέμενε την εξέλιξη της υπόθεσης μέχρι αργά το βράδυ, με κάποιους από αυτούς να κάνουν λόγο για «σκευωρία».

Χθες απολογήθηκε ο 41χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε την κατηγορία, ενώ η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου. Το ΜΟΔ τον έκρινε ομόφωνα ένοχο και για τις τρεις πράξεις αναγνωρίζοντας του παράλληλα το ελαφρυντικό το πρότερου έντιμου βίου. Το Δικαστήριο ωστόσο έκρινε ότι η έφεση δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα ο 41χρονος να επιστρέφει στη Φυλακή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα