Παρασκευή, 27.05.2022, 5:50 μμ

Λαγκάρντ: Οι τιμές της ενέργειας θα υποχωρήσουν σταδιακά φέτος

20.01.2022 / 16:53
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
λαγκαρντ

O πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα μειωθεί σταδιακά φέτος, δήλωσε η επικεφαλής της EKT Κριστίν Λαγκάρντ, στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

«Οι τιμές της ενέργειας και οι στενότητες στην προσφορά, αναμένεται να υποχωρήσουν σταδιακά στην πορεία του 2022», είπε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε ερώτηση για την πολιτική αναφορικά με την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων, η Λαγκάρντ επανέλαβε ότι η ΕΚΤ δεν χρειάζεται να δράσει τόσο πολύ όσο η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), λόγω της διαφοράς στην οικονομική κατάσταση των δύο περιοχών.

Ο πληθωρισμός είναι υψηλότερος στις ΗΠΑ από ότι στην ΕΕ, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ
«Ο κύκλος οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ είναι πιο μπροστά από αυτόν στην Ευρώπη. Επομένως, έχουμε κάθε λόγο να μη δράσουμε τόσο γρήγορα και τόσο βίαια όσο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα δράσει η Fed», είπε, προσθέτοντας ότι και ο πληθωρισμός είναι υψηλότερος στις ΗΠΑ.

«Έχουμε αρχίσει, όμως, να αντιδρούμε και είμαστε προφανώς έτοιμοι να αντιδράσουμε με μέτρα νομισματικής πολιτικής αν οι αριθμοί, τα στοιχεία, τα γεγονότα το απαιτήσουν», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες τάσεις στις αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, με την απόδοση του γερμανικού 10ετούς τίτλου να έχει γίνει θετική για πρώτη φορά από το 2019, η Λαγκάρντ δήλωσε: «Αν οι αποδόσεις αυξηθούν ξανά, αυτό σημαίνει ότι τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας βελτιώνονται».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα