Λαδής: “Η εμπειρία μου με τη Hellenic Train είναι η χειρότερη” (βίντεο)

01.03.2023 / 10:46
fa 35

Ο δικηγόρος Χάρης Λαδής, έχει αναλάβει περιπτώσεις από εγκλωβισμένους της Αττικής Οδού στον χιονιά της Αττικής. Ο κ. Λαδής έχει μπει σε δικαστική διαμάχη με την εταιρεία, μετά από περιστατικό σύγκρουσης δύο αμαξοστοιχιών στη Λιβαδειά, και επεσήμανε μιλώντας στο MEGA, τις ευθύνες και τα λάθη της εταιρείας.

«Το συγκεκριμένο ατύχημα που πραγματικά με έχει σοκάρει, αλλά δεν μπορώ να βλέπω ότι ήμασταν “καταδικασμένοι” να ζήσουμε τέτοιες καταστάσεις και δεν κάνουμε τίποτα να τις αποτρέψουμε.

Όταν στις 24 Ιανουαρίου πέρυσι έγινε το περιστατικό με την ακινητοποίηση 4 αμαξοστοιχιών και σύγκρουση δυο εξ αυτών στη Λιβαδειά, τότε κινηθήκαμε άμεσα, και είχα και την προσωπική εμπειρία να βρίσκομαι στο τρένο που συγκρούστηκε και με σόκαρε το ότι ζω σε μία χώρα που το βασικότερο μέσο σταθερής τροχιάς, το ασφαλέστερο των μέσων και με το μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα, το τρένο είναι τόσο ανασφαλής επιλογή», είπε αρχικά.

«Τότε, ήδη όντας μέσα στο τρένο, επικοινώνησα  με την ασφάλεια Λιβαδειάς και τους ρώτησα εάν γνωρίζουν για το περιστατικό, μου είπαν ότι γνωρίζουν. Τους είπα ότι θέλω να τους ενημερώσω ότι μέσα στο τρένο διαπράττονται διάφορες κακουργηματικές πράξεις, που λέγεται “διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών”.

Εκείνη τη στιγμή που μιλούσαμε με την ασφάλεια Λιβαδειάς, γίνεται η σύγκρουση. Εάν διέθετε καταγραφικό, που το ζήτησα μετά και δεν υπήρχε καταγραφικό, θα έδειχνε και αυτή την ηχητική σύμπτωση», συμπλήρωσε ο κ. Λαδής.

Σχετικά με την εμπειρία του με την εταιρεία είπε: Ξεκίνησα από τότε με τους συνεργάτες μου έναν τεράστιο αγώνα, κάναμε μέσα σε 5 μέρες μήνυση στην εισαγγελία Λιβαδειάς.  Η εμπειρία μου με την εταιρεία είναι η χειρότερη. Δεν αντέδρασαν από την αρχή, όπως τώρα που έβγαλαν ανακοίνωση για τους συγγενείς.

Δεν βρίσκαμε νομικό τμήμα για να απευθυνθούμε για την αποζημίωση. Υπάρχει η ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) που έκανε ένα εκπληκτικό πόρισμα και ξέρετε ποια ήταν η βασική θέση της Hellenic Train, ότι εξαιρούνται από τον ευρωπαϊκό κανονισμό δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των επιβατών και μετά η ΡΑΣ βγήκε και είπε ότι αυτό δεν ισχύει», κατέληξε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα