Λαδένια Κιμώλου, η ελληνική πίτσα

16.01.2021 / 21:37
ladenianet

Υλικά
Για τη ζύμη
400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1½ ποτήρι νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
2 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα σε φέτες
4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξηρή
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κοσκινίζετε το αλεύρι, ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια μαλακή ζύμη.

Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και μετά τη βάζετε σε ένα αβαθές ταψάκι το οποίο έχετε αλείψει προηγουμένως με ελαιόλαδο. Την ανοίγετε με τα δάχτυλα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Σκεπάζετε τη ζύμη με τις φέτες του κρεμμυδιού και πάνω τους απλώνετε τις ντομάτες. Πασπαλίζετε με ρίγανη και αλάτι. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνετε τη λαδένια στους 180°C για 35-40 λεπτά. Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα