Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Το παρατεταμένο χειροκρότημα και το «παράπονο» του πρωθυπουργού,

17.05.2022 / 19:06
MITSOTAKIS_KOGRESO_OMILIA_ART

Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχθηκαν οι βουλευτές και γερουσιαστές των ΗΠΑ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Κογκρέσο.

Ο κ. Μητσοτάκης σε μια ιστορική ομιλία του στο Κογκρέσο αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ και απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα των μελών.

Η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού περιλάμβανε ηχηρά μηνύματα τόσο για την τουρκική προκλητικότητα όσο και για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή» είπε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του. Μια ομιλία, που ήταν γεμάτη από αναφορές στουυς δεσμούς που μοιράζονται Ελλάδα και ΗΠΑ, στις κοινές αξίες των δύο χωρών και στους αγώνες τους για ελευθερία και δημοκρατία. Μια ομιλία, όμως, κατά την οποία ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να γίνει αιχμηρός για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τα λάθη της ΕΕ, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα, καλώντας σε άμεσο τερματισμό των υπερπτήσεων στα ελληνικά νησιά και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας.

Πολλές φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη οι βουλευτές στο Κογκρέσο χειροκροτούσαν τον Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος εξέφρασε και ένα… παράπονο με χιουμοριστική διάθεση.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «Θα πρέπει να πω στους συναδέλφους μου ότι στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν με χειροκροτούν τόσο » για να αποσπάσει και πάλι το ζεστό χειροκρότημα των μελών του Κογκρέσου.

Διαβάστε επίσης: Ο Μητσοτάκης στο Κογκρέσο -Δείτε Live την ιστορική ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα