Παρασκευή, 17.09.2021, 9:39 μμ

Κυριάκος κερνάει, Κυριάκος πίνει …

04.07.2021 / 16:02
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Kontogiannis-620x420-1-850x460

Του Γιώργου Κοντογιάννη,

Ομολογώ ότι με ξάφνιασε λιγάκι η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει κίνητρο εμβολιασμού στους νέους 18-25 ετών την κάρτα freedom pass ως «χαρτζιλίκι» όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας. Περίμενα μια πιο σφιχτή ή πιο δυσκίνητη πρόταση επιβράβευσης των ηλικιών αυτών ως επιπλέον κίνητρο για τον εμβολιασμό, γνωρίζοντας ότι έχουμε να κάνουμε με μια πολιτική κουλτούρα λίγο ξένη προς τέτοιου είδος αποφάσεις. Θέλω να πω δηλαδή και το πιστεύω ακράδαντα, πως αυτό μάλλον δεν το σκέφτηκε Νεοδημοκράτης. Η ιδέα αυτή της προπληρωμένης κάρτας δώρο στους νέους που εμβολιάζονται θυμίζει παλιό καλό ΠΑΣΟΚ της εποχής «που δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα»! Αποδεικνύεται άλλωστε αυτό που λέω από το γεγονός ότι υπεύθυνος αυτής της εκστρατείας είναι ο δραστήριος κατά γενική ομολογία Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης. Αυτό το παιδί άλλαξε την Ελλάδα μέσα σε λίγους μήνες , έτσι όπως δεν θα γινόταν αν παλεύαμε για χρόνια.
Δεν θέλω ασφαλώς να υποτιμήσω κανένα από τα υπόλοιπο μέλη της κυβέρνησης για την όποια δουλειά κάνει ο καθένας στον τομέα του , άλλα ο Πιερρακάκης δείχνει τρία πράγματα : Ήταν έτοιμος από καιρό , είναι γρήγορος και αποτελεσματικός και αφουγκράζεται την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων στα ζητήματα που προκύπτουν. Η απλούστευση διαδικασιών εκατοντάδων υποθέσεων του πολίτη με το κράτος από ένα πιστοποιητικό που εκδίδεται πλέον στον υπολογιστή και τον εκτυπωτή του καθενός μέχρι τα express διαζύγια και αύριο κατά πάσα πιθανότητα και της express σύνταξης, αποδεικνύει μια εύστροφη αντίληψη γύρω από τη διαχείριση του κράτους .
Μέχρι πρότινος σκεφτόμασταν πως θα ψηφιοποιήσουμε χιλιάδες αρχεία και στοίβες φακέλων ώστε να μεταφέρουμε τη γραφειοκρατία απ’ το χαρτί στην οθόνη. Και αυτό ήταν λάθος κοστοβόρο και χρονοβόρο. Το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης κάνει κάτι άλλο πιο απλό σύγχρονο και γρήγορο. Μετατρέπει έναν ογκώδη φάκελο χαρτιών , σε ένα και μόνο αριθμό. Και ένα κωδικό πρόσβασης με τον οποίο « ταξιδεύεις» στην ηλεκτρονική σχέση σου με το Δημόσιο. Το email έγινε πλέον η αίτηση. Το τηλέφωνο και η ουρά όπου υπάρχουν ακόμη και δημιουργούνται προβλήματα, σε λίγο θα εκλείψουν και αυτά.
Θέλουμε βέβαια χρόνο για να προσαρμόστούμε όλοι οι πολίτες σε όλα τούτα. Ο κορωνοϊος και οι καραντίνες ήταν όμως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάζει αυτή η χώρα έστω και κατά ανάγκη τόσο γρήγορα. Θα μου πείτε σιγά μωρέ ,αν δεν ήταν χθες και σήμερα ο Πιερρακάκης θα ήταν κάποιος άλλος αύριο. Θα γινόταν κάποτε αυτό. Η πολιτική κρίνεται από το αποτέλεσμα όμως. Εγώ αυτόν βλέπω και αυτά κρίνω τώρα που τα βλέπω. Αν τον είχα μπροστά μου θα του έλεγα : άλλαξε τα όλα όπου μπορείς , όσο γρήγορα μπορείς, τώρα που μπορείς. Δεν θα υπάρχει ιδανικότερη ευκαιρία από αυτή για τη χώρα. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι αποφάσεις νικούν το χρόνο και η Ελλάδα έχει πάντα σε όλη της τη διαδρομή το χρόνο απέναντι της. Αν κρίνω από τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που φανερώσουν πιο πολύ μια ζήλια που δεν είναι στα χέρια τους μια κάποια ευκαιρία, χωρίς ουσιαστική διαφοροποίηση παρά μόνο κουβέντα για την κουβέντα, το πεδίο δόξης είναι ακόμη λαμπρό για τις αλλαγές που φέρνει η ζωή και χρειάζεται η χώρα. Μπορεί στο τέλος μια κυβέρνηση να κρίνεται στην κάλπη από τα οικονομικά όσο και αν καμαρώνουν οι δύο Κυριάκοι με τις κατά καιρούς καινοτόμες ανακοινώσεις τους. Έχει όμως πολύ μεγάλη σημασία ότι στην ουσία αλλάζει η χώρα και η λειτουργία της. Και αυτό θα το βρούμε μπροστά μας …

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα