Κύπρος: Επιμένει πως βιάστηκε από τους 12 Ισραηλινούς η νεαρή Βρετανίδα

13.09.2021 / 17:35
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
vretanida-kypros

Έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου πρόκειται να καταθέσει η νεαρή Βρετανίδα η οποία πέρυσι τον Ιανουάριο είχε καταδικαστεί για ψευδή καταγγελία βιασμού της από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα τον Ιούλιο του 2019.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, οι Βρετανοί και Κύπριοι δικηγόροι της Βρετανίδας θα υποστηρίξουν με υπόμνημα 70 σελίδων πως η καταδίκη της σε τέσσερις μήνες φυλακή με αναστολή είναι «εξαιρετικά αναξιόπιστη» και θα πρέπει να ανατραπεί.

Υποστηρίζουν πως όσο η καταδίκη ισχύει καταστρέφει το μέλλον μιας νεαρής γυναίκας που εν τέλει ήταν το θύμα μιας σεξουαλικής επίθεσης.

Η Βρετανίδα από το Ντάρμπισιρ της Αγγλίας ήταν 19 ετών όταν υπέστη τον καταγγελλόμενο βιασμό. Αργότερα ανακάλεσε την καταγγελία της, αλλά όπως υποστηρίζει η ίδια, κατόπιν πίεσης και υπό τις υποδείξεις της κυπριακής αστυνομίας και χωρίς την παρουσία συνηγόρου.

Ο Βρετανός δικηγόρος της Μάικλ Πόλακ δηλώνει ότι «από την οπτική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι η πιο σημαντική υπόθεση στην Κύπρο τα τελευταία δέκα χρόνια».

Ο ίδιος προσθέτει ότι η υπόθεση «θα καθορίσει το κατά πόσο βασικές εγγυήσεις δίκαιης δίκης, όπως το δικαίωμα να εκπροσωπείται κανείς από έναν δικηγόρο και να τυγχάνει δίκαιης δίκης, είναι προστατευμένες στην Κύπρο».

Ο κ. Πόλακ υποστηρίζει επίσης ότι υπάρχει παρόμοια παλαιότερη υπόθεση στη Λεμεσό με ομολογία νεαρού ατόμου χωρίς την παρουσία δικηγόρου, για την οποία το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε κατά της Κύπρου, επομένως υπάρχει νομικό προηγούμενο.

Όπως αναφέρει η Telegraph, αν η έφεση δεν οδηγήσει σε ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης, οι δικηγόροι της νεαρής Βρετανίδας θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα