Κύκλωμα εμπορίας αναβολικών με πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ κέρδος

24.05.2024 / 10:56
ka 15

Συνελήφθη πασίγνωστος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στα νότια προάστια, διότι φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που παρασκεύαζε αναβολικά. 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 2 άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 2. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 380.000 παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα και πλήρης εξοπλισμός παραγωγής και συσκευασίας. Το παράνομο οικονομικό όφελος από την πώληση των κατασχεθέντων ξεπερνάει τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή και εμπορία αναβολικών και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων

Για την υπόθεση συνελήφθησαν -2- άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα -2. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερα από -380.000- παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα και πλήρης εξοπλισμός παραγωγής και συσκευασίας.

Το παράνομο οικονομικό όφελος από την πώληση των κατασχεθέντων ξεπερνάει τα -2.500.000- ευρώ. Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πρωινές ώρες της Τετάρτης, 22 Μαΐου 2024, σε περιοχές της Αττικής, κατά την οποία συνελήφθησαν -2- άτομα, κατηγορούμενοι για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τον αθλητισμό, πλαστογραφία, επιβλαβή φάρμακα και κλοπή, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα -2- άτομα.

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, με τη συνδρομή της Europol, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας, τουλάχιστον από το 2019, δραστηριοποιούνταν στην παρασκευή και προμήθεια απαγορευμένων αναβολικών ουσιών σε αθλητές, επαγγελματίες ή μη, με σκοπό τη βελτίωση της αθλητικής τους απόδοσης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα