Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών με φουσκωτά: Στα… μαλακά έπεσαν οι κατηγορούμενοι στο Εφετείο

13.06.2021 / 23:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fouskwta_asd

Η συμμορία των 16, ο έγκλειστος Τούρκος αρχηγός, ο υποπλοίαρχος εκπαιδευτής, ο Έλληνας σκίπερ, η γοητευτική γυναίκα που είχε το ρόλο «αχυρανθρώπου» και τα γρήγορα φουσκωτά που αγόραζαν για να κάνουν μεταφέρουν μετανάστες στις ακτές της Ιταλίας. Αυτά είναι τα κομμάτια μιας κινηματογραφικής υπόθεσης που αναβίωσε την προηγούμενη εβδομάδα στο Εφετείο με τους δράστες να πέφτουν στα «μαλακά». Η ομάδα που εξαρθρώθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου του 2019 με τους δράστες να αντιμετωπίζουν βαρύτατες ποινές για φθάνουμε σήμερα, δύο χρόνια μετά, κάποιοι από αυτούς να πέφτουν στα μαλακά!

Η ακτινογραφία της οργάνωσης

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, που έχει στη διάθεση του το protothema.gr, το κύκλωμα ξεκίνησε τη δράση του το Νοέμβριο του 2019. Πρόκειται για μια πολυμελή οργάνωση που αριθμεί 16 μέλημε αρχηγό έναν 50χρονο Τούρκο έγκλειστο στις φυλακές Ναυπλίου ο οποίος είχε στήσει δίκτυο μεταφοράς μεταναστών στις ακτές της Ιταλίας με φουσκωτά.

Η οργάνωση αγόραζε μέσω αγγελιών σκάφη, τα μεταβίβαζε στο όνομα μιας γοητευτικής 34χρονης γυναίκας, συντρόφου ενός εκ των μελών, η οποία είχε ρόλο «αχυρανθρώπου». Τα σκάφη που αναζητούσαν ήταν κατασκευασμένα από το 1977-1994προκειμένου να μην ξεπερνούν τα ποσά των 10.000 – 15.000 ευρώ.

fouskwta_kyklwma

Ρόλο σκίπερ είχε ένας Έλληνας ενώ το κύκλωμα είχε «ναυλώσει» και εκπαιδευτή, έναν ανθυποπλοίαρχο του εμπορικού ναυτικού ο οποίος επιτηρούσε τα σκάφη και έδινε οδηγίες στον σκίπερ. Υπήρχε δε και οδηγός λεωφορείου, ο οποίος παρελάμβανε τους παράνομους μετανάστες από το κέντρο τους οδηγούσε σε απόμερα σημεία του Σουνίου για να επιβιβαστούν στα φουσκωτά για τις ακτές της Ιταλίας. Κάθε μετανάστης κατέβαλλε στο κύκλωμα το ποσό των 4.000 για τη μεταφορά του.

glykas_dik
Ο δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων κ. Γιάννης Γλύκας

Ο δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων κ. Γιάννης Γλύκας τονίζει στο protothema.gr πως «αναδείχθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η περιορισμένη συμμετοχή του εντολέα μου στην εν λόγω υπόθεση που καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκιση και τελικά αποφυλακίστηκε. Δικαίωση και για 5 ακόμα κατηγορούμενους που αθωώθηκαν αλλά και για άλλους 3 που επίσης βρήκαν το δρόμο για την ελευθερία μέσω μέσω εφέσεως και αναστολής αυτής. Η εν λόγω απόφαση αποτελεί και ένα ακόμα μήνυμα στην χωρίς λόγο επιβολή προσωρινής κράτησης καθότι προσωρινά κρατούμενοι βρήκαν το δρόμο για την ελευθερία είτε μέσω αθώωσης, είτε μέσω ανασταλτικού της εφέσεως και μόνο δυο συνεχίζουν την έκτιση της ποινής τους».

fouskwta_kyklwma1
fouskwta_kyklwma2
fouskwta_kyklwma3

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα