Κυμπουρόπουλος: Να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα των διάφανων μασκών

12.02.2021 / 19:53
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γο 6

ην ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα των διάφανων μασκών αι την ανάγκη έγκρισης και διανομής τους, τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, καθώς, μέρα με τη μέρα, «ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αποκόβονται από την καθημερινότητα και την εργασία τους, απλά γιατί δεν μπορούν να επικοινωνήσουν», αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισήμανε ότι με την εφαρμογή της μάσκας, η κάλυψη μεγάλου μέρους χαρακτηριστικών, μας στερεί τη δυνατότητα πλέον να αναγνωρίσουμε εκφράσεις του προσώπου ή κινήσεις των χειλιών των ανθρώπων που συνομιλούμε, κάτι το οποίο «αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα, που αφορά την επικοινωνία για τους κωφούς συνανθρώπους μας», για τους οποίους είναι απαραίτητο να βλέπουν τα χείλη και το πρόσωπο, ώστε να κατανοούν τις λέξεις και να μπορούν να επικοινωνούν».

«Πρέπει να επιταχύνουμε και να προχωρήσουμε άμεσα στην έγκριση και διανομή διάφανων μασκών», είπε. Σημείωσε ότι τούτο να γίνει, βεβαίως, «ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες και τα ιατρικά πρωτόκολλα της Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών για την παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού».

Και καταλήγοντας, τόνισε: «Κατανοώ ότι η διανομή των μασκών είναι εθνική αρμοδιότητα του κάθε κράτους, αλλά θα πρέπει η Ένωση να βγει μπροστά και να στηρίξει τα κράτη μέλη, όπως έκανε το Μάιο του 2020 και να δημιουργήσει μια “κοινή δεξαμενή” ιατρικού εξοπλισμού έτοιμη να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, να καταβληθούν προσπάθειες για να μειωθεί το κόστος απόκτησής τους, ώστε να προσεγγίσει αυτό των χειρουργικών μασκών. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια ένωση για την υγεία για το καλό των πολιτών μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα