Παρασκευή, 16.04.2021, 12:05 πμ

ΚΥΑ για την οικονομική ενίσχυση του κλάδου των τουριστικών λεωφορείων

31.10.2020 / 13:14
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

ία πολύ σημαντική οικονομική ανάσα στον κλάδο των επιχειρήσεων των Τουριστικών Γραφείων και στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ. έδωσε το υπουργείο Τουρισμού, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ.)

Συγκεκριμένα, μετά από πρωτοβουλία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΓΕΠΟΕΤ υπογράφεται Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία συνυπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης για την οικονομική ενίσχυση του κλάδου μας για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε ποσό, πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο θα δοθεί ως αποζημίωση στις επιχειρήσεις Τουριστικών Γραφείων και στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ. για τους δυο μήνες, που ο κλάδος επλήγη από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αντιστοιχούν κατά μέσο όρο 3.600 ευρώ σε κάθε λεωφορείο, δηλαδή επιδοτούνται οι δεσμευμένες θέσεις με το ποσό των 0,87 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα.

Πρόκειται για μια μεγάλη ανακούφιση προς τις επιχειρήσεις του κλάδου μας και τους ανθρώπους της εργασίας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε για αυτό τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος διαπίστωσε τις απώλειες του κλάδου και κατάφερε να λύσει το πρόβλημα, όπως τονίζει η ΓΕΠΟΕΤ.

Ο πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ.) ‘Αρης Μαρίνης αφού ευχαρίστησε τον υπουργό Τουρισμού, δήλωσε, πως πρόκειται για μία πολύ σημαντική οικονομική ανάσα στους ανθρώπους του κλάδου μας, που τόσο επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, ειδικά μέσα στο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα