Κτηματολόγιο: Στο gov.grwallet και τα ακίνητα

30.05.2024 / 8:05
Tickets

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης παρουσίασε τα νέα εργαλεία του Κτηματολογίου.

Ο κ. Κυρανάκης σημείωσε πως η ανακοίνωση των νέων υπηρεσιών γίνεται από τη Θεσσαλονίκη, καθώς αποτελεί στόχος η πόλη να γίνει κέντρο ανακοινώσεων. Σε ό,τι αφορά στις νέες ψηφιακές υπηρεσίες του κτηματολογίου, υπογράμμισε πως αυτές θα βοηθήσουν τόσο τους πολίτες όσο και τους επαγγελματίες στον κλάδο των ακινήτων στην εξυπηρέτηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών.

«Για πρώτη φορά πανελλαδικά παρουσιάζουμε νέα ψηφιακά εργαλεία του κτηματολογίου. Σε συνεργασία με το τοπικό γραφείο και κυρίως με το κεντρικό γραφείο του Κτηματολογίου Θεσσαλονίκης, αλλά και της Καλαμαριάς. Υπάλληλοι των οποίων έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό το τελευταίο διάστημα για να βάλουμε σε τάξη το χάος που προηγήθηκε. Καταφέραμε να φτιάξουμε αρκετές πλατφόρμες, οι οποίες βοηθούν επαγγελματίες και πολίτες», ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κυρανάκης, σύντομα οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τα ακίνητά τους στο gov.grwallet. «Εκεί θα υπάρχουν όλες οι πληροφορίες, οι οποίες θα πρέπει να μοιραστούν με εναν συμβολαιογράφο ή έναν μηχανικό ή έναν επαγγελματία, ο οποίος θα πρέπει να εξυπηρετήσει έναν ιδιοκτήτη στις ενέργειες που πρέπει να κάνει, για ένα ακίνητο», διευκρίνισε ο κ. Κυρανακης.

Παράλληλα ο κ. Κυρανακης αναφέρθηκε και στις νέες δυνατότητες που θα διατίθενται στο maps.gov.gr: «Οι πολίτες για πρώτη φορά θα βλέπουν οριοθετημένη την περιουσία τους σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδος, ανεξαρτήτως της φάσης κτηματογράφησης», υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και ο νομικός έλεγχος με τεχνητή νοημοσύνη στο Κτηματολόγιο και το οποίο σύμφωνα με τον κ. Κυρανακη, είναι ένα εργαλείο, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους προϊσταμένους και στους νομικούς εισηγητές να κάνουν πολύ πιο γρήγορα τις διεκπεραιώσεις εγγραπτέων πράξεων στο Κτηματολόγιο και αναμένεται να αυξήσει την παραγωγικότητα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα