Κρούσματα κορωνοϊού σε Εμπεσό, Αγρίνιο και Μεσολόγγι – Αυξάνονται τα κλειστά τμήματα σχολείων

17.05.2021 / 12:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
koronoios-apolymansi-750x375

Ειδικότερα, μαθητές τεσσάρων ακόμη σχολείων και συγκεκριμένα από το 21ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να αναμένεται να κλείσουν για τις επόμενες ημέρες τα τμήματά τους, στα οποία τα μαθήματα θα συνεχιστούν με τηλεκπαίδευση.

Μάλιστα το μεσημέρι αναμένεται να γίνει απολύμανση των χώρων των σχολείων στα οποία εντοπίστηκαν τα νέα θετικά δείγματα του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι στη σχετική λίστα του Υπουργείου Παιδείας αναμένεται να προστεθεί και το Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου μετά τα τρία κρούσματα κορωνοϊού που έγιναν γνωστά χθες, ενώ έχει προστεθεί ήδη το 1ο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου που θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 27 Μαΐου.

Ανησυχία στον Εμπεσό
Σύμφωνα με πληροφορίες δύο θετικά self test έχουν βρεθεί και στο Λύκειο Εμπεσού. Πρόκειται για δύο μαθητές τα δείγματα των οποίων έχουν σταλεί και για μοριακό έλεγχο, όμως ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα.

Αν τα αποτελέσματα των μοριακών ελέγχων στα δείγματά τους είναι θετικά στον ιό, τότε τα τμήματα στα οποία φοιτούν θα κλείσουν, ενώ από τη Διεύθυνση του Λυκείου Εμπεσού έχει κατατεθεί αίτημα για κλείσιμο του σχολείου για τις επόμενες δύο εβδομάδες και συνέχιση των μαθημάτων με τηλεκπαίδευση προκειμένου να αποτραπεί η πιθανή διασπορά του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις προηγούμενες ημέρες βρίσκονται στη σχετική λίστα του Υπουργείου Παιδείας με τα τμήματα ή τα σχολεία που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, το 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, το 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, το Δημορικό Σχολείο Ματαράγκας, το Δημοτικό Σχολείο Λεπενούς, το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου και το 2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου.

Τρία κρούσματα κορωνοϊού και στο Γυμνάσιο Καλυβίων
Σύμφωνα με το kalyvia.gr, για προληπτικούς λόγους κυρίως, αλλά και για να πραγματοποιηθεί σήμερα απολύμανση στους χώρους του, δεν λειτούργησε το Γυμνάσιο Καλυβίων, ενώ τις επόμενες ώρες θα γνωρίζουμε αν η σχολική μονάδα θα κλείσει για 14 ημέρες, μετά την διαπίστωση ύπαρξης τριών κρουσμάτων Covid-19 σε μαθητές ενός τμήματος.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να γίνει η εισήγηση της Διεύθυνσης Υγιεινής προς την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας η οποία είναι αρμόδια να στείλει έκθεση προς το Υπουργείο Παιδείας για το αν θα κλείσει τελικά ή όχι, το σχολείο. Επίσης με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα ενημερώθηκαν άμεσα εκτός από την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμος Αγρινίου, ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία, ώστε να γνωρίζουν την κατάσταση που προέκυψε.

Σύμφωνα με πληροφόρηση, η Διεύθυνση του Γυμνασίου ενημερώθηκε από γονείς ότι, τρεις μαθητές έκαναν rapid ή μοριακά τεστ που επιβεβαίωσαν ότι είναι θετικοί και θα παραμείνουν σε καραντίνα για δυο εβδομάδες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, τα κρούσματα δεν σχετίζονται με τα Καλύβια, ενώ όπως προτείνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, όλοι πρέπει να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας και υγιεινής.

πηγή: karvasaras

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα