Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν ξέρουμε μέχρι πόσο θα αυξηθούν τα επιτόκια

28.11.2022 / 21:15
pa 1

Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για την επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε ό,τι αφορά το μέγεθος της επόμενης αύξησης των επιτοκίων όσο και το ύψος που θα φτάσουν στο τέλος, καθώς είναι αρκετοί οι λόγοι που θα τα επηρεάσουν.

Μιλώντας σήμερα (28.11.2022) το μεσημέρι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι «το πόσο πιο πέρα πρέπει να πάμε τα επιτόκια και το πόσο γρήγορα πρέπει να φτάσουμε εκεί, θα εξαρτηθεί από τις αναθεωρημένες προβλέψεις που θα έχουμε σε λίγες ημέρες για την πορεία της οικονομίας, αλλά και από το πώς θα αντιδράσουν οι μισθοί και από τις πληθωριστικές προσδοκίες γενικότερα».

Από τη μεριά τους, οι αναλυτές αμφιταλαντεύονται – μέχρι στιγμής – για το μέγεθος της αύξησης των επιτοκίων το Δεκέμβριο μεταξύ 0,5% και 0,75%. Παράλληλα, στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν συναλλαγές 32 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 28 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 4,24% από 4,13% την Παρασκευή έναντι 1,98% του αντίστοιχου Γερμανικού ομολόγου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,26% από 2,18% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου , καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0429 δολ. από το επίπεδο των 1,0487 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0423 δολ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα