Κραυγή αγωνίας τραγουδιστών και τραγουδοποιών για τα πνευματικά δικαιώματα

24.05.2022 / 22:27
ka 1

Να διασφαλίσει τα δικαιώματα όλων των ερμηνευτών επιχειρεί το «Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών» που συγκροτήθηκε πρόσφατα.

Ο κλάδος των Ελλήνων ερμηνευτών δοκιμάστηκε σκληρά μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, έγινε όμως η αφορμή για να γεννηθεί μία νέα συλλογικότητα.

«Ένας κλάδος που μετά από μία τεράστια κρίση οικονομική βρέθηκε στην πανδημία και στο έλεος των συνθηκών αυτό μας έκανε να συσπειρωθούμε», είπε η Νατάσα Μποφίλιου.

Στη σημερινή πρώτη συνέλευση, συναντήθηκαν μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου αλλά και νέοι καλλιτέχνες με σκοπό να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να διασφαλίσουν την πνευματική τους ιδιοκτησία.

«Δεν μας ενδιαφέρει ο καθένας σε ποια σκήνη τραγουδάει, τι μουσική τραγουδάει, μας ενδιαφέρουν οι τραγουδιστές από όλα τα είδη», είπε η Γιώτα Νεγκα.

Έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα της πληρωμής του έργου των τραγουδιστών που αποτυπώνεται στις τηλεοπτικές εκπομπές.

«Ο τραγουδιστής είναι ένας εργαζόμενος όπως είναι οι άλλοι και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Άλλο να πας ειδησεογραφικά να κάνεις μια συνέντευξη κι άλλο να πας να κάνεις ένα πρόγραμμα κι αυτό απαιτεί χρόνο διότι πρόβες είναι μια διαδικασία ολόκληρη παράστασης», είπε η Δήμητρα Γαλάνη.

«Το βασικό πρόσωπο μίας τέτοιας εκπομπής που είναι ο τραγουδιστής πάει και φεύγει απλήρωτος. Το MEGA πληρώνει τους ανθρώπους οι οποίοι παράγουν. Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα και μία καλή αρχή για τον χώρο μας, το αναγνωρίζουμε», είπε η Αναστασία Μουτσάτσου.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών είναι η νέα «φωνή» των ερμηνευτών, που θα εκπροσωπήσει δυναμικά το σύνολο του ελληνικού τραγουδιού.

Mega

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα