Παρασκευή, 30.07.2021, 5:08 μμ

Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης: Εξετάζονται οι καταγγελίες μαθητριών για αποπλάνηση

22.06.2021 / 20:40
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 10

 Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωση του σήμερα σχετικά με τις καταγγελίες που ήρθαν στη δημοσιότητα ότι καθηγητής αποπλανούσε ανήλικες μαθήτριες, ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο θα διερευνήσει περαιτέρω τις καταγγελίες και αναλόγως θα αποφασίσει για την ανανέωση ή μη της συνεργασίας με τον καταγγελόμενο.

Στην πρώτη καταγγελία η πρώην σπουδάστρια του ΚΩΘ ανέφερε ότι κατά τα έτη 2010 και 2011, όταν η ίδια ήταν 15 και 16 ετών, δέθχηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον καθηγητή. Το ΚΩΘ διαβίβασε την καταγγελία της πρώτης μαθήτριας στις 26/03/2021 στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Στις 29/04/2021το Κρατικό Ωδείο δέχθηκε και δεύτερη καταγγελία από διαφορετική μαθήτρια για τον ίδιο καθηγητή. Η δεύτερη μαθήτρια υποστήριξε ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση τον Αύγουστο και Στεπέμβριο του 2020 από τον εν λόγω καθηγητή. Το ΚΩΘ διαβίβασε τη νέα καταγγελία στις 15/06/2021 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Στην ανακοίνωση του ΚΩΘ αναφέρεται ότι για την πρώτη καταγγελία δεν μπορεί να υπάρξει ποινική ευθύνη, καθώς το έγκλημα έχει παραγραφεί, ενώ ο καθηγητής «έχει αρνηθεί» τις καταγγελίες. Αξίζει να σημειωθεί πως δύο ακόμα απόφοιτες του Κρατικου Ωδείο επικοινώνησαν με τη διεύθυνση για να υποστηρίξουν την αλήθεια της πρώτης καταγγελίας.

Ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο του ΚΩΘ αποφάσισε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του, να διερευνήσει περαιτέρω τις καταγγελίες και «θα προβεί σε εξέταση των εμπλεκόμενων μερών».

Ταυτόχρονα, το διοικητικό συμβούλιο θα «εξετάσει τη συμπεριφορά του καθηγητή με βάση το αποδεικτικό υλικό, αν πράγματι έχει προβεί στις πράξεις που του αποδίδονται και αν αυτές συνάδουν ή όχι με την ιδιότητα του καθηγητή ΚΩΘ» και αναλόγως θα αποφασίσει την ανανέωση ή μη της συνεργασίας με τον καταγγελόμενο.

Τέλος, στην ανακοίνωση του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι ο εν λόγω καθηγητής είναι εργαζόμενος ιδιωτικού δικαίου στο ΚΩΘ και δεν υπαρχει προβλεπόμενο πειθαρχικό δίκαιο για τον ίδιο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα