Κουτσούμπας: Στοιχείο όλης της εργατικής λαϊκής πάλης ο πολιτισμός

01.06.2023 / 7:07
egkainia-xoros-politismou-giorgis-varlamos-parousia-koutsoumpa.jpg

Παρουσία του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, έγιναν τα εγκαίνια του Χώρου Πολιτισμού – «Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου».

Στο οίκημα όπου έζησε και δημιούργησε ο σημαντικός Έλληνας ζωγράφος και χαράκτης και τον οποίο άφησε μετά τον θάνατό του στο ΚΚΕ, την Τετάρτη 31 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η… επίσημη πρώτη του χώρου όπως ακριβώς τον ήθελε ο δημιουργός.

Όπως ενημέρωσε το Κουμμουνιστικό Κόμμα, το εργαστήρι που βρίσκεται στην οδό Λεάγρου 23, στη Γούβα (στάση μετρό Άγιος Ιωάννης), θα είναι ανοιχτό σε κάθε νέο, σε συλλόγους και ομάδες, σε κάθε νέο χαράκτη, σε κάθε εικαστικό καλλιτέχνη που θέλει εκεί να δημιουργήσει. Παράλληλα, θα υπάρχουν οι σημειώσεις και το αρχείο του Γιώργη Βαρλάμου, στη διάθεση κάθε ιστορικού ερευνητή, καθώς και η πλούσια βιβλιοθήκη, στην οποία υπάρχουν όχι μόνο τα εκατοντάδες βιβλία που φιλοτέχνησε ο ίδιος και τα εικονογράφησε, αλλά και όλα εκείνα τα βιβλία που διάβαζε και αγαπούσε.

Στον χώρο έχει δημιουργηθεί ένα μικρό εκθετήριο όπου με περιοδικές εκθέσεις θα παρουσιάζεται το έργο του καλλιτέχνη στο κοινό, ενώ θα φιλοξενούνται πολιτιστικές και μορφωτικές δράσεις.

Κουτσούμπας στα εγκαίνια του χώρου: Θα αποτελέσει πραγματικά κυψέλη πολιτισμού
«Σήμερα είναι μια πολύ παραγωγική μέρα. Το πρωί αποτρέψαμε 10 πλειστηριασμούς με την κινητοποίηση των εργαζομένων και τη συμβολή του ΚΚΕ. Επίσης, το μεσημέρι οι μεταλλεργάτες μετά την απεργιακή τους κινητοποίηση κατάφεραν στη ζώνη του Περάματος να γίνει υποχρεωτική η ΣΣΕ που είχαν υπογράψει και αφορά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Και απόψε εγκαινιάζουμε το εργαστήρι του μεγάλου κομμουνιστή ζωγράφου εικαστικού και χαράκτη, του Γιώργη Βαρλάμου, εδώ στη Γούβα που θα αποτελέσει πραγματικά κυψέλη πολιτισμού και ανάτασης για νέους εργαζόμενους.

Θα έρχονται εδώ να μαθαίνουν, να δημιουργούν. Ταυτόχρονα, θα γίνονται εκθέσεις ζωγραφικής, χαρακτικής μέσα σε ένα πλούσιο χώρο, ανακαινισμένο με τη μεγάλη βιβλιοθήκη του, με τα εργαλεία που δημιουργούσε την τέχνη του και βεβαίως θα γίνονται συζητήσεις. Ο πολιτισμός είναι στοιχείο όλης της εργατικής λαϊκής πάλης, είναι απαραίτητο στοιχείο στην πολιτική, στην κοινωνία για τους νέους, για όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα ηλικίας. Για αυτό λέμε πιο δυνατό ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατός ο λαός», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας στα εγκαίνια του «Εργαστηρίου Γιώργη Βαρλάμου».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα