Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο για τις φωτιές: Δεν είμαστε θεατές στο έγκλημα

26.08.2023 / 12:46
ka 29

Στο λαϊκό συλλαλητήριο για τις καταστροφικές πυρκαγιές, που πραγματοποιείται στο Σύνταγμα, συμμετέχει ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Είμαστε εδώ για να βροντοφωνάξουμε ‘Ως εδώ! Φτάνει πια!’. Δεν θα γίνουμε και δεν είμαστε απλοί θεατές, άβουλοι θεατές σε αυτό το έγκλημα που συντελείται ενάντια στην ανθρώπινη ζωή, ενάντια στον δασικό πλούτο, το περιβάλλον, το βιος των συνανθρώπων μας», δήλωσε ο γραμματέας του ΚΚΕ. Και υπογράμμισε πως «μόνο ο λαός σώζει τον λαό, γι’ αυτό οργανωνόμαστε, διεκδικούμε, παλεύουμε, τους ανατρέπουμε».

Τα συνδικάτα καταγγέλλουν ως υπεύθυνη για τη νέα καταστροφή την «εγκληματική πολιτική που υπηρετεί την επικίνδυνη λογική κόστους – οφέλους, όπου κόστος θεωρείται η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού».

«Δώστε λεφτά για πυροσβεστικά και όχι για αεροπλάνα πολεμικά», είναι ένα από τα βασικά συνθύματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι επιλέγει να δίνει χρήματα για νατοϊκούς εξοπλισμούς και να μην χρηματοδοτεί με τα απαραίτητα κονδύλια την Πυροσβεστική και τις Δασικές Υπηρεσίες, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς ή κάποιου άλλου φυσικού φαινομένου.

Με συνθήματα «Φωτιές – πλημμύρες – καταστροφές», «Η προστασία μας δεν παίρνει αναβολές, «Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας, αγώνας και αντεπίθεση η επιλογή μας», «Πλημμύρες, φωτιές, καταστροφές, κόστος δεν είναι οι ανθρώπινες ζωές», οι διαδηλωτές διεκδικούν μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα