Κουτσούμπας: Η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση θα τα βρίσκει σκούρα με δυνατό ΚΚΕ

13.06.2023 / 7:29
ekd_toyrismoy_koyts-11

«Σε λίγες μέρες, στις κάλπες που θα στηθούν, οι εργαζόμενοι, με την ψήφο τους θα κληθούν να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα, αν θα επιλέξουν να δώσουν συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική, είτε ψηφίζοντας απευθείας τη ΝΔ, είτε ψηφίζοντας τα κόμματα που θα συνεχίσουν να της “βάζουν πλάτη”. Ή αν θα επιλέξουν να βάλουν εμπόδια, να παλέψουν για να αποσπάσουν και ορισμένες κατακτήσεις και να ανοίξουν έναν διαφορετικό δρόμο, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα: Οι εργαζόμενοι να στείλουν ένα ηχηρό προειδοποιητικό μήνυμα, ότι η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, θα τα βρίσκει σκούρα, όταν θα υλοποιεί τα σχέδια σε βάρος του λαού που έχει στα σκαριά. Κι αυτό το μήνυμα μόνο με ένα τρόπο μπορεί να ακουστεί δυνατά: Με την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ και σε ψήφους και σε ποσοστά παντού σε όλη την χώρα. Γιατί μόνο το ΚΚΕ είναι 100% πραγματική μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στην εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του Κόμματος με θέμα «Ποιος είναι ο δημιουργός του τουριστικού θαύματος;»

Εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα για χρησιμοποίηση των «γνωστών παλιών, βρώμικων ΠΑΣΟΚικών κόλπων», όταν «έχουν το θράσος να απευθύνονται στους προοδευτικούς ανθρώπους λέγοντας πως «κάθε προοδευτική ψήφος σε άλλα κόμματα πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, αντικειμενικά λειτουργεί προς όφελος της Ν.Δ».

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα σε εκδήλωση με θέμα: «Ποιος είναι ο δημιουργός του τουριστικού θαύματος;»

Είπε ότι «αυτά τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε τη δυνατότητα στη ΝΔ και τον Μητσοτάκη να κοκορεύεται για το σχεδόν 41%, αφού την τροφοδότησε με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους ανθρώπων στους οποίους πρόβαλε τη λογική ότι δεν υπάρχει εναλλακτική για το λαό»

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα στο σύστημα, ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για το λαό, παρά μόνο η σημερινή βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος» τόνισε.

«Ο αρνητικός συσχετισμός όπως αποτυπώθηκε και με το εκλογικό αποτέλεσμα, περιλαμβάνει όχι μόνο τη ΝΔ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, συνολικά τα κόμματα του κεφαλαίου που μοιράζονται τις ίδιες στρατηγικές συγκλίσεις» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι «αχτίδα φωτός σ’ αυτόν τον μαύρο κι άραχνο συσχετισμό αποτελεί το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ».

«”Δεν έχει καμιά σημασία το ΚΚΕ από το 7% να πάει στο 8%”, λέει ο Τσίπρας και συνεχίζει να ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη: Όμως, 1% παραπάνω στο ΚΚΕ είναι τουλάχιστον δυο βουλευτές περισσότεροι, οι οποίοι θα κάνουν πραγματική αντιπολίτευση και θα είναι πανταχού παρόντες. 1% παραπάνω στον ΣΥΡΙΖΑ είναι δυο βουλευτές που θα ψηφίζουν τα περισσότερα νομοσχέδια του Μητσοτάκη όπως έκαναν και πριν» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει ότι ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα, των κομμάτων και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν, του κράτους του κεφαλαίου» σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτό το γνωρίζουν από πρώτο χέρι και οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό.

«Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ από τη σκοπιά των δικών τους συμφερόντων με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος σε διάφορα άλλα κόμματα «που σπρώχνει σήμερα απροκάλυπτα το μιντιακό σύστημα για να μπουν στη Βουλή» είπε ότι «ήταν εξαφανισμένα, δεν τα είδε ποτέ κανείς δίπλα του, σε μια τετραετία που συνέβησαν τόσα, που ο λαός μας δοκιμάστηκε ξανά και ξανά».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα