Κουτσούμπας: 1% παραπάνω στο ΚΚΕ σημαίνει κι’ άλλοι βουλευτές κοντά στους αγώνες του ελληνικού λαού

14.06.2023 / 7:13
koutsoumpas

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης, ερωτηθείς για την αντιπαράθεση σχετικά με τις μειονοτικές υποψηφιότητες στη Ροδόπη, είπε ότι «είναι γνωστό τοις πάσι σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στους κατοίκους της Θράκης και της Β. Ελλάδας, ότι πάντα, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, το τούρκικο προξενείο, η τούρκικη άρχουσα τάξη, οι κυβερνήσεις, έκαναν παρεμβάσεις και προσπαθούσαν να αξιοποιήσουν τη μειονότητα στα δικά τους αστικά παιχνίδια».

«Να μην ξεγελιόμαστε. Οι διεθνείς συνθήκες που έχουν υπογραφεί και έχουν καθορίσει τα σύνορα αμετάκλητα για πάρα πολλές δεκαετίες, δεν αλλάζουν ούτε με μονομερείς ενέργειες, ούτε με κάποιες υπόγειες διαβουλεύσεις, ούτε και με επίσημες διαπραγματεύσεις. Τα σύνορα αλλάζουν με πολέμους γιατί αυτές οι συμφωνίες έγιναν μετά από πολέμους. ‘Αρα θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και απευθύνομαι και στα άλλα πολιτικά κόμματα και στις κυβερνήσεις που διαχειρίζονται ζητήματα, αλλά και στο γειτονικό λαό».

Ερωτηθείς «τι είναι αυτό που μπορεί να αλλάξει μια ψήφος στο ΚΚΕ στις 25 Ιουνίου» είπε ότι το ΚΚΕ χρειάζεται να αυξήσει πολύ το ποσοστό και τις ψήφους του για να κρατήσει τις 26 βουλευτικές έδρες που πήρε στις 21 Μαΐου, καθώς οι εκλογές της 25ης Ιουνίου «γίνονται με έναν πιο άδικο, πιο ληστρικό εκλογικό νόμο.

Είπε ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ θα είναι στήριγμα στους καθημερινούς αγώνες του ελληνικού λαού, και πρόσθεσε ότι «πραγματική αντιπολίτευση μπορεί να κάνει μόνο το ΚΚΕ».

Απαντώντας στις αναφορές του Αλ. Τσίπρα ότι «δεν είναι είναι σημαντικό να πάει κάποιος από το 7% στο 8%, αλλά να αλλάξει ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων και αυτός μπορεί να αλλάξει μόνο αν πάει κάποιος να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ότι ο Αλ. Τσίπρας «χρησιμοποιεί τα παλιά βρώμικα ΠΑΣΟΚικά κόλπα» και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του, και ως κυβέρνηση, και ως αντιπολίτευση, «έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους στη ΝΔ».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα