Κούγιας για αστυνομικό: Περιμένω να αφεθεί ελεύθερος – Δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής

09.12.2022 / 10:01
ka 45

Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Αλέξης Κούγιας, ως συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά.

Ο Αλέξης Κούγια μίλησε για την υπόθεση, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε όλη την Ελλάδα, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως ο αστυνομικός πελάτης του: «Δεν έχει μετανιώσει για κάτι. Δεν έκανε κάτι από πρόθεση».

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στους δημοσιογράφους έξω από τα δικαστήρια λέγοντας αρχικά πως αυτό που προέχει είναι: «Να βρει την υγειά του το παιδί και να γυρίσει στην οικογένειά του. Η ανθρώπινη ζωή είναι το πρωτεύον όπως και η ελευθερία, αν κάποιος στερείται την ελευθερία του είναι σα να πεθαίνει κάθε μέρα».

Αναφέρθηκε και στον πελάτη του αστυνομικό λέγοντας: «Ένας άνθρωπος που δεν έχει προορίσει τη ζωή του να παραβαίνει τον νόμο να βρίσκεται μπουρντουμιασμένος στο μέγαρο της αστυνομίας εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι εύκολο».

Σημείωσε πως έκανε έρευνα πριν το αναλάβει και είδε πως είναι ένα φτωχόπαιδο το οποίο έχει δουλέψει από μικρός σε οικοδομές και διάφορες δουλειές. «Ο πατέρας του είναι ένας πολύ φτωχός άνθρωπος, όπως και η μητέρα του. Έχει τελειώσει ανωτάτη σχολή και μπήκε από τους πρώτους στην αστυνομία» σημείωσε.

Συμπλήρωσε πως: «Έχει περισσότερες από 10 ηθικές ανταμοιβές στη διαδρομή του. Είναι ένα υπόδειγμα αστυνομικού και οικογενειάρχη και κυρίως είναι ένας άνθρωπος ήσυχος, ο οποίος δεν είναι προκλητικός άνθρωπος».

«Δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής»

«Ο εντολέας όχι μόνο δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, αλλά ο ίδιος και η οικογένειά του μάλλον ανήκουν σε άλλο πολιτικό κύκλο» είπε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε, δε, πως: «Δεν έχει μετανιώσει για κάτι. Δεν έκανε κάτι εκ προθέσεως. Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, εν αντιθέσει με την κατηγορία που αντιμετωπίζει το θύμα ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή με άμεσο δόλο».

Σημείωσε πως περιμένει ο πελάτης του να μείνει ελεύθερος: «Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να υποκύψει σε εκβιασμούς κάποιων που γνωρίζω χρόνια από τα δικαστήρια…Αυτούς που βγαίνουν από την τηλεόραση και βγαίνουν και λένε ότι θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας τους γνωρίζω χρόνια (από διάφορες ποινικές υποθέσεις)».

Κατέληξε πως: «Υπάρχει μια κοινωνική εκτροπή μια ανισορροπία που πρέπει η οργανωμένη κοινωνία να διορθώσει».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα