Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε μπύρα

17.12.2020 / 9:00
kotopoulo_psito

Εναλλακτική πρόταση για το κλασικό ψητό κοτόπουλο

Υλικά

  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
  • 3 κ. σ. ζάχαρη καστανή
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. ξηρή μουστάρδα
  • 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. τζίντζερ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 4 στήθη ή μπουτάκια κοτόπουλου καθαρισμένα, χωρίς την πέτσα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ τοποθετήστε το λάδι, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το τζίντζερ, το πιπέρι και το αλάτι και ανακατέψτε.
  2. Προσθέστε τη μπύρα και ανακατέψτε και πάλι καλά.
  3. Ρίξτε στο μπολ το κοτόπουλο και αφήστε το στη μαρινάδα από μισή ώρα έως 24 ώρες, τοποθετώντας το στο ψυγείο.
  4. Στραγγίστε το κοτόπουλο και πετάξτε τη μαρινάδα.
  5. Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά.
  6. Ψήστε το κοτόπουλο για 15 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθεί καλά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα