Κοτόπουλο λεμονάτο στο τηγάνι

19.01.2021 / 9:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
20a424f63f621ff8f245137ee0716152-554x350

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο λεμονάτο στο τηγάνι

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1.000 γρ. κοτόπουλο μπούτι με κόκαλο και πέτσα
  • 15 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 90 γρ. χυμός λεμονιού
  • 300 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • 100 γρ. βούτυρο, κρύο
  • 2 γρ. ρίγανη
  • ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο λεμονάτο στο τηγάνι

Αλατίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπούτια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί εσωτερικά το κοτόπουλο. Κρατάμε το κοτόπουλο σε ένα ξεχωριστό σκεύος. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τον ζωμό κοτόπουλου. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο με τους χυμούς του στη σάλτσα.

Tip: Εναλλακτικά μπορούμε να πήξουμε τη σάλτσα με κορν φλάουρ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα