Κώστας Σβόλης: Η πρότασή του για το 409

21.11.2023 / 9:22
ΣΒΟΛΗΣ-1

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων Κώστας Σβόλης προχώρησε στην εξής τοποθέτηση για το 409: «Όταν η επαναστατική σου διάθεση εξαντλείται μόνο στην ιδιωτικοποίηση και δεν εκδηλώνεται στη διεκδίκηση δημόσιων κτιρίων για δημοτική αξιοποίηση τότε σίγουρα δεν ωφελείται η πόλη σου.

Η οικονομική δυσπραγία του Δήμου μας δεν δικαιολογεί τη μη διεκδίκηση δημόσιων χώρων με το πρόσχημα της έλλειψης χρημάτων. Άλλωστε η χρηματοδότηση εξασφαλίζεται (αν το οραματίζεσαι) από κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παραχωρούσε το 2018 το παραλιακό μέτωπο στον Δήμο Πατρέων θα έπρεπε να ισχυρισθούμε: «δεν έχουμε χρήματα, τι να το κάνουμε;».
Το κτίριο του πρώην 409 στρατιωτικού νοσοκομείου είναι μέρος της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το Ταμείο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θέλησε προ ολίγων μηνών να το αξιοποιήσει προσδοκώντας έσοδα και ο Δήμαρχος Πατρέων, ορθά, εναντιώθηκε. Η διαδικασία πάγωσε και ταυτόχρονα πάγωσαν και οι εκ του Δήμου αντιδράσεις.

Ο Δήμαρχος ζητά τώρα επιτακτικά να δημιουργηθεί υγειονομική μονάδα με φροντίδα της κεντρικής διοίκησης. Δηλαδή, κατά τον Δήμαρχο, αν δεν εμπεριέχεται στον κρατικό υγειονομικό σχεδιασμό η αξιοποίηση του 409 τι προτείνει; Να μείνει κλειστό και ερημωμένο; Υγειονομική μονάδα με φροντίδα του κράτους ή τίποτα;
Η γνώμη μας είναι να διεκδικήσουμε την παραχώρηση χρήσης, να αποφασίσουμε ως τοπική κοινωνία τι θέλουμε (η πρότασή μας είναι δημοτικό γηροκομείο-ξενώνας), να συνεργαστούμε και να διεκδικήσουμε τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία και να το αξιοποιήσουμε. Αντίστοιχη άποψη έχουμε για οποιοδήποτε δημόσιο οικόπεδο ή κτίσμα ανήκει στα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα