Κώστας Σβόλης: «Οι πολίτες θέλουν αλλαγή σελίδας»

05.10.2023 / 9:06
fa 5

«Η κεντρική πλατεία της πόλης έστειλε το µήνυµά της σε όλη την Πάτρα. Ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικής προτίµησης ή ιδεολογικής αφετηρίας, επιθυµεί την αλλαγή σελίδας στη ∆ηµοτική Αρχή».

Τα παραπάνω -µεταξύ άλλων- τόνισε ο υποψήφιος δήµαρχος Πάτρας, Κώστας Σβόλης, µιλώντας χθες βράδυ σε µεγάλη συγκέντρωση πολιτών, µπροστά από το εκλογικό κέντρο της παράταξης «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» στην πλατεία Γεωργίου.

Ο κ. Σβόλης απευθυνόµενος στους συγκεντρωµένους τόνισε: «∆εν µας νοιάζει τι ψηφίσατε στις εθνικές εκλογές. Μας ενώνει η κοινή λογική και η διάθεση για προσφορά στην πόλη µας και στον άνθρωπο. Επιθυµούµε µία καλύτερη καθηµερινότητα για τον πολίτη. Καθαρή πόλη χωρίς κυκλοφοριακό πρόβληµα, καλή οδοποιία και πεζοδρόµια, καλύτερη διαχείριση στο θέµα των απορριµµάτων και της ανακύκλωσης, λύση στο πρόβληµα της αποχέτευσης, χώρους για αθλοπαιδιές, αντιµετώπιση όλων των καθηµερινών ζητηµάτων».

Σε άλλο σηµείο της οµιλίας του ο υποψήφιος δήµαρχος, αναφέρθηκε στο πρόγραµµα του συνδυασµού, σε όλες, σχεδόν, τις θεµατικές ενότητες, υπογραµµίζοντας: «Επιθυµούµε κοινωνική πολιτική στον ∆ήµο µας. Ενίσχυση των απόρων µε οικονοµικά βοηθήµατα, ίδρυση δηµοτικού γηροκοµείου, απάλειψη των ανισοτήτων, προστασία των αδυνάµων και των πασχόντων». «Επιθυµούµε την τουριστική ανάπτυξη.

Τουρισµό κρουαζιέρας, yachting κι αναψυχής, τουρισµό θρησκευτικό, πολιτιστικό, συνεδριακό, ιατρικό, αθλητικό, εναλλακτικό και τουρισµό υπαίθρου. Επιθυµούµε την επιχειρηµατική ανάπτυξη. Προσέλκυση επενδύσεων, ώθηση του επιχειρείν, έρευνα, καινοτοµία, διασύνδεση µε το Πανεπιστήµιο και τους άλλους φορείς.

Επιθυµούµε τα έργα υποδοµής, αλλά και την πράσινη µετάβαση και την ενεργειακή µας αυτονοµία. Επιθυµούµε τη βιώσιµη αστική ανάπτυξη της πόλης µας. Την ανάπλαση του παραλιακού µετώπου και του Ρηγανόκαµπου, αλλά και τη διαχείριση του φράγµατος Πείρου-Παραπείρου, µε νερό για όλους τους πολίτες. Θέλουµε τη µέγιστη αξιοποίηση των κρατικών και ευρωπαϊκών χρηµατοδοτικών εργαλείων και τη συνεργασία του δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα». Ο κ. Σβόλης σε αρκετά σηµεία της οµιλίας του, απευθύνθηκε σε όλους τους Πατρινούς, ανεξάρτητα από κοµµατική προτίµηση ή ιδεολογική αφετηρία. «Από την πρώτη στιγµή που ξεκίνησε η προσπάθειά µας πορευτήκαµε σε έναν διαφορετικό δρόµο, που έχει ως προτεραιότητα τον άνθρωπο, τον απλό πολίτη.

Η παράταξή µας απευθύνει κάλεσµα σε όλους τους πατρινούς, προτάσσοντας την κοινή λογική, το µέσο νου, τη διάθεση προσφοράς, το ήθος, τη σύγχρονη πολιτική σκέψη, τη µετριοπάθεια και τη συνέργεια. ∆εν θεωρούµε ότι τα καθηµερινά προβλήµατα της πόλης µας έχουν κοµµατικά χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό προσκαλούµε τον οποιονδήποτε πολίτη, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, να συνδράµει την προσπάθειά µας.

 ∆εν επιθυµούµε να είµαστε δηµοτική αρχή µερίδας των Πατρινών. Επιθυµούµε να ασκήσουµε διοίκηση για όλους τους συµπολίτες µας. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς. Μακριά από εµάς τοξικές και εµµονικές συµπεριφορές. Είµαστε εδώ για όλους τους Πατρινούς», σηµείωσε. Καταλήγοντας είπε ότι «η απερχόµενη ∆ηµοτική Αρχή έχει ως σύνθηµά της το συνεχίζουµε.

Εµείς απαντάµε µε τη λέξη: Αλλάζουµε. ∆εν µπορεί η πόλη να είναι ίδια εννέα χρόνια. Και όπως δείχνει η αποψινή συγκέντρωση θα είµαστε πρώτοι και τις δύο Κυριακές. Είµαστε πολλοί. Είµαστε περισσότεροι. Και στις µέρες που αποµένουν, σπίτι-σπίτι, στόµαστόµα, πρέπει να δώσουµε το µήνυµα και να τους στείλουµε σπίτι τους». -Την συγκέντρωση του κ. Σβόλη πλαισίωσε το µουσικό συγκρότηµα 1550.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα