Κώστας Σπηλιόπουλος: «Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την Αιγιάλεια»

01.10.2023 / 9:42
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ-1

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΓΚΟΛΗΣ

Για «πλήρη αποτυχία της Δημοτικής Αρχής στη διαχείριση των σημαντικών ζητημάτων της πόλης», κάνει λόγο ο Κώστας Σπηλιόπουλος, με συνέντευξή του στο «Νεολόγο», ενώ ασκεί κριτική στον Χρήστο Γούτο διότι «δεν σήκωσε ανάστημα» σε μία σειρά θεμάτων.

Παράλληλα, μιλά για τους στόχους του οι οποίοι μπορούν να επιτευχθούν με την εμπειρία του και την αποτελεσματική ομάδα που θα έχει δίπλα του, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο ίδιος μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση στην Αιγιάλεια.

Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι στόχοι σας για την Αιγιάλεια; Μιλήστε μας παρακαλώ για το ψηφοδέλτιό σας.

Το σχέδιό μας, το πρόγραμμά μας έχει τίτλο, μία κεντρική ιδέα και αυτό είναι:

Αιγιάλεια προορισμός με δυνατότητα δημιουργίας για όλους με παραγωγή πλούτου και βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Το όραμά μας και ο σκοπός μας είναι να υπάρξει όφελος για τον κάθε πολίτη, άμεσα ή έμμεσα. Αυτός ο σκοπός περιλαμβάνει:

• Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με επενδύσεις

• Δημιουργία θέσεων εργασίας

• Βελτίωση της οικονομικής κατάστασης όλων

• Αναβάθμιση της καθημερινότητας του δημότη με τρόπο που βελτιώνει την ποιότητα ζωής όλων

Βασική προϋπόθεση για να υλοποιηθεί το σχέδιό μας είναι η Αιγιάλεια να αλλάξει ριζικά, να αναγεννηθεί, να ανοικοδομηθεί και να εκσυγχρονιστεί με υποδομές και υπηρεσίες. Με σωστή οργάνωση, χωρίς να χάσει την ταυτότητά της.

Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι και ρεαλιστικοί. Τίποτα από αυτά όμως δε δύναται να πραγματοποιηθεί χωρίς τους κατάλληλους ανθρώπους. Εμείς είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα που έχουμε συντάξει, για την ομάδα των 317 υποψηφίων μας. 317 στελέχη με γνώσεις, εμπειρίες και τη δημιουργικότητά τους.

Κυρίως όμως, με την ελεύθερη βούλησή τους, την καθαρή και ανεπηρέαστη απόφαση τους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για την αναγέννηση του τόπου μας. Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει γύρω μας.

Τέλος, δεν μας αφορούν τα κόμματα και τα χρώματα για το δήμο. Θέλουμε να εκφράσουμε και να ενώσουμε όλη την κοινωνία στον κοινό σκοπό για την ευημερία όλων.

κ. Σπηλιόπουλε, είναι καθαρή η πόλη; Επιπρόσθετα, με ποιον τρόπο μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων;

Η εικόνα του Δήμου μας όσον αφορά την καθαριότητα είναι απογοητευτική. Κάδοι που ξεχειλίζουν από σκουπίδια στις παραλίες και στις πόλεις του Δήμου μας. Αίγιο, Αιγείρα, Ακράτα, Διακοπτό, Καμάρες κλπ.

Σκουπίδια παντού που δείχνουν αδιαφορία και εγκατάλειψη. Και βέβαια καμία σχέση με εικόνα καθαρού και νοικοκυρεμένου Δήμου. Το ψέμα του καθαρού δήμου τελείωσε, όταν οι δημότες είδαν τα υπέρογκα ποσά που καλούμαστε να πληρώσουμε κάθε χρόνο για τη μεταφορά των απορριμμάτων μας σε άλλους δήμους. Και προφανώς δεν έχει κανένα νόημα ο κ. Καλογερόπουλος να συγκρίνει το σήμερα με το παρελθόν, όταν το πρόβλημα έφτασε στην κορύφωσή του.

Εμείς έχουμε εντάξει στο πρόγραμμά μας πώς μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων. Έχουμε ως στόχο τη μείωση της ποσότητας των σκουπιδιών που καταλήγουν σε ΧΥΤΑ στο ελάχιστο, (ανακύκλωση – επαναχρησιμοποίηση – κομποστοποίηση) και τη μείωση κόστους διαχείρισης του δήμου και άρα του δημότη με το εξής πλάνο:

• Ένταξή μας στο υπό δημοπράτηση εργοστάσιο του Φλόκα

• Διαχωρισμό στην πηγή και ανακύκλωση σε κάθε σπίτι με κίνητρα στους δημότες

• Τοποθέτηση τριών ειδικών κάδων για ανακυκλώσιμα υλικά, βιοαπόβλητα και λοιπά απορρίμματα

• Ανάπτυξη του σχεδίου υπογειοποίησης των κάδων παραγωγή ενέργειας από επεξεργασία βιοαποβλήτων

Πως αξιολογείτε τη Δημοτική θητεία του κ. Καλογερόπουλου; Πως κρίνετε την υποψηφιότητα του Χρήστου Γούτου;

Ο κ. Καλογερόπουλος μας παροτρύνει με το σύνθημά του να θυμηθούμε το χθες. Ανατρέχουμε λοιπόν στο πρόγραμμα του 2019, τι μας έλεγε: για την ένταξή μας στο εργοστάσιο σκουπιδιών, για τη βελτίωση του αγροτικού δικτύου, για καθαρό και φθηνό νερό, για την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου, για τη δημιουργία χωροταξικού σχεδίου, για την ορθολογική διαχείριση των οικονομικών του δήμου με διαφάνεια και λογοδοσία.

Για το ΤΕΙ και την ίδρυση νέων σχολών, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αιγίου – Φωκίδας κλπ κλπ. Αξίζει να τα αναζητήσετε. 

Και ελάτε στο σήμερα και κοιτάξτε γύρω σας. Ουδεμία σχέση με αυτά που έλεγε τότε, πλήρης αποτυχία, πλήρης αναντιστοιχία εξαγγελιών και πραγματικότητας. Άγνοια, συστηματική παραπλάνηση, ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.

Ας τα αξιολογήσουμε λοιπόν όλα αυτά για το τι θα ψηφίσουμε αύριο.

Κάποιοι άλλοι μας λένε η Αιγιάλεια γυρίζει σελίδα, η Αιγιάλεια αλλάζει. Η Αιγιάλεια να σηκώσει επιτέλους ανάστημα. Αλήθεια γιατί αυτοί ως αξιωματική αντιπολίτευση στο δήμο δεν σηκώνουν ανάστημα για το ΤΕΙ, τη σταφίδα και άλλα πολλά?

Αλήθεια πως θα γυρίσει σελίδα όπως λένε η Αιγιάλεια χωρίς σχέδιο και γνώση? Ή μήπως όπως λένε η καταγραφή, η συζήτηση, η στοχοθεσία για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για την Αιγιάλεια αποτελεί σχέδιο και πρόγραμμα που δίνει προοπτική ανάπτυξης και προόδου?

Τι θα αλλάξει στο Δήμο, σε καθημερινό επίπεδο, εάν επιλεγείτε από τους πολίτες για να διαχειριστείτε τις τύχες του;

Στα πρόγραμμά μας δίνουμε έμφαση στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών του δημότη. Η φροντίδα, η εκπαίδευση και η πληροφόρησή του, όπως και η περιποίηση και συντήρηση των δημόσιων χώρων αποτελούν προτεραιότητες του σχεδίου μας. Συγκεκριμένα:

• Αναβαθμίζουμε τις δομές μέριμνας με βάση διεθνή πρότυπα και δημιουργούμε εκπαιδευτικά σεμινάρια με σκοπό την κοινωνική αφύπνιση κι ευαισθητοποίηση.

• Βελτιώνουμε φθαρμένους ή κατεστραμμένους χώρους και δημιουργούμε νέους όπου αυτοί χρειάζονται. Θέλουμε να αναπτύξουμε ένα περιβάλλον φιλικό προς τον δημότη με έμφαση στη λειτουργικότητα, την αισθητική και τη συνεχή συντήρηση.

• Δημιουργούμε ένα ενιαίο ψηφιακό περιβάλλον για ουσιαστική επικοινωνία τόσο της δημοτικής αρχής προς το δημότη, όσο και του δημότη προς τη δημοτική αρχή, σε διαδικτυακό site και application που θα περιλαμβάνει από πληρωμές λογαριασμών έως και ενημέρωση των πολιτών για νέες ευκαιρίες, όπως νέες χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ, προκήρυξη θέσεων εργασίας κλπ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα