Παρασκευή, 21.01.2022, 11:22 μμ

Κώστας Πελετίδης: Ο Δήμαρχος Πατρέων συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

01.12.2021 / 20:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
DSC_0692

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης είναι ένας από τους τέσσερις δημάρχους της Ελλάδας, ο οποίος έλαβε πρόσκληση από τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης τους Εκρέμ Ιμάμογλου, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο των δημάρχων βαλκανικών πολέμων, στο πλαίσιο του οποίου θα ιδρυθεί και το Δίκτυο Βαλκανικών Πόλεων, που θα προωθεί κοινές μεταξύ τους δράσεις και συνεργασίες.

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης.

Μάλιστα, οι δήμαρχοι της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Πελετίδης, επισκέφθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας το Φανάρι και είχαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

«Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα, 30 Νοεμβρίου 2021, το απόγευμα, τους Εντιμ. Δημάρχους Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη και Μυτιλήνης κ. Στρατή Κύτελη, μαζί με στελέχη των Δήμων τους, οι οποίοι επισκέπτονται την Πόλη στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργάνωσε ο Εντιμ. Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Πόλεως κ. Ekrem İmamoğlu. O Παναγιώτατος στη σύντομη ομιλία του εξέφρασε την χαρά του για τη συνάντηση με τους τέσσερις Δημάρχους,  και μάλιστα κατά την ημέρα που το Οικουμενικό Πατριαρχείο εορτάζει τον ιδρυτή του, Άγιο Απόστολο  Ανδρέα τον Πρωτόκλητο, και από τους οποίους ζήτησε να μεταφέρουν στους δημότες τους τις ευχές του και την αγάπη της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις πρωτοβουλίες της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ενώ οι Δήμαρχοι, μεταξύ άλλων, εξήραν την στάση του Παναγιωτάτου και του Πατριαρχείου στο ζήτημα της Πανδημίας, αναφέροντας ότι και αυτοί προσπαθούν να ενθαρρύνουν τους δημότες τους να εμβολιαστούν. “Να τους λέτε ότι εγώ έχω εμβολιαστεί τέσσερις φορές”, είπε ο Παναγιώτατος και υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή το Πατριαρχείο τοποθετήθηκε υπέρ της Επιστήμης, υπέρ του σεβασμού των συστάσεων και υποδείξεων των ιατρών, υπέρ της τηρήσεως των υγειονομικών μέτρων, τα οποία αποφασίζει και εξαγγέλλει η Πολιτεία. “Γενικά, η Θρησκεία, η Εκκλησία, συμπορεύεται με την Επιστήμη, δεν την βλέπει ως αντίπαλον, αλληλοσυμπληρώνονται πίστις και επιστήμη για το καλό της ανθρωπότητας. Έτσι ξεκινήσαμε από την αρχή  και είπαμε ότι δεν κινδυνεύει η πίστις αλλά οι πιστοί”, πρόσθεσε ο Παναγιώτατος και ανέφερε ότι ενώ ο κορωνοϊός “θερίζει”, κάποιοι, και μάλιστα με φανατισμό, δεν θέλουν να ακούσουν καν ότι υπάρχει.  

Στη συνάντηση παρέστη και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.»

Δείτε τις φωτογραφίες από τη συνάντηση που έδωσε στη δημοσιότητα το Οικουμενικό Πατριαρχείο:

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα