Κώστας Μάρκου: “Το πρόβλημα διαχειρίζεται η πιο ανίκανη και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που θα μπορούσε να υπάρχει”

25.11.2020 / 7:55
kostas_markou

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Σ Αχαΐας Κώστας Μάρκου, στα πλαίσια Κοινοβουλευτικού ελέγχου, με επίκαιρη ερώτηση έθεσε στο Υπουργείο Υγείας συγκεκριμένα κρίσιμα ερωτήματα όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο του βουλευτή: “1) Ποια είναι τελικά η επιστημονική επιτροπή που συμβουλεύει την κυβέρνηση. Η επιτροπή Τσιόδρα, η επιτροπή λοιμωξιολόγων υπό τον κ. Χαρδαλιά, ή η Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας; 2) Τι σκοπιμότητα επιτελεί η εντολή στα νοσοκομεία του ΕΣΥ καταγραφής του προσωπικού που ασχολείται με την πανδημία. Μήπως επιλεκτική χορήγηση επιδόματος, τη στιγμή που ‘όλοι οι εργαζόμενοι έχουν εμπλακεί; 3) Γιατί δεν θεσμοθετείται η προφανής ανάγκη συνταγογράφησης του τεστ Covid; Τέλος ο κ. Μάρκου κατήγγειλε ότι στο κατατεθέν σχέδιο προϋπολογισμού προβλέπονται 16% μειωμένες δαπάνες για την Υγεία.

Ο απαντών υφυπουργός κ. Κοντοζαμάνης απάντησε μόνο για την συνταγογράφηση και είπε ότι θα προκληθεί τεχνητή ζήτηση! Δηλαδή δεν εμπιστεύεται τον ιατρικό κόσμο της χώρας. Ταυτόχρονα, ισχυρίσθηκε ότι, σε αντίθεση με τα κατατεθέντα στοιχεία, οι δαπάνες για την υγεία θα είναι αυξημένες!

Το ατύχημα της ελληνικής κοινωνίας μετά τον κορωνοιό είναι ότι το πρόβλημα διαχειρίζεται η πιο ανίκανη και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που θα μπορούσε να υπάρχει”, αναφέρει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα