Κώστας Μάρκου: “Συλλυπητήρια για τον θάνατο της 56χρονης συμπατριώτισσας μου”

19.06.2021 / 21:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
syriza

Ανακοίνωση για τον θάνατο της 56χρονης στα Καλάβρυτα από τον Αχαιό Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μάρκου:

“Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της 56χρονης συμπατριώτισσάς μας, που έχασε τη ζωή της μετά από τον εμβολιασμό της με την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της covid-19.

Είμαστε όλοι σε αναμονή του πορίσματος της ιατροδικαστικής εξέτασης, η οποία πρόκειται να διενεργηθεί άμεσα και θα φωτίσει επαρκώς τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Όταν αναφερόμαστε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ, απαιτείται νηφάλια εκτίμηση των γεγονότων και γνώση των πορισμάτων των ειδικών. Το προσωπικό του ΕΣΥ διαχρονικά, αλλά πολύ περισσότερο τα χρόνια της κρίσης και τελευταία με την πανδημία, ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στην ανάγκη για καθολική και αξιόπιστη φροντίδα υγείας του πληθυσμού. Παρά τις δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες εργασίας, το υγειονομικό προσωπικό και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ΕΣΥ απέδειξαν την εξαιρετική και διαχρονική συμβολή τους στην αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης. Από τον γενικό αυτό κανόνα δεν παρέκκλινε ούτε το προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαβρύτων.

Απαιτείται ψυχραιμία λοιπόν και αυτοσυγκράτηση όταν εκφράζουμε κρίσεις και κάνουμε αναφορές για την επιστημονική επάρκεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού μια δομής δημόσιας Υγείας, όπου εργάζονται συμπολίτες μας που καθημερινά καταθέτουν την ψυχή τους για να κρατηθεί όρθια η κοινωνία.

Απαιτείται επίσης εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα και να συνεχίσουμε να βαδίζουμε το δρόμο του μαζικού εμβολιασμού, δεδομένου ότι έτσι θα μπει ένα φρένο στον αριθμό εκείνων, που νοσούν βαριά από τη συγκεκριμένη νόσο.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα