Κώστας Γαβράς: Οι γυναίκες πρέπει να αντιδρούν αμέσως

14.03.2021 / 12:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gabras1

O Κώστας Γαβράς μίλησε στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου για τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν συγκλονίσεις το χώρο του ελληνικού θεάτρου. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης αναφέρθηκε και στη γυμνή εμφάνιση ηθοποιού σε live τηλεοπτική μετάδοση στη Γαλλία.

«Οι καλλιτέχνες έχουν έναν ρόλο να παίξουν μέσα στην κοινωνία. Έχουν μια θέση πολύ διαφορετική από όλους τους άλλους και είναι, σχεδόν υποχρεωμένοι να παίρνουν θέση σε μερικές καταστάσεις. Γιατί αυτό είναι η Τέχνη τελικά. Είναι ένα βλέμμα πάνω στην κοινωνία».

«Η άσκηση της εξουσίας σε καλλιτεχνικά έργα δείχνει μια αδυναμία. Όταν γυρίζεται ένα φιλμ ή ετοιμάζεται ένα θεατρικό έργο είμαστε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε το κοινό και να του δώσουμε κάτι που το ενδιαφέρει. Δεν είναι εκεί ο καθένας για να δείξει τον εαυτό του. Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε γύρω από το έργο. Όπως ο σκηνοθέτης είναι υπεύθυνος για το έργο θα πρέπει στο τέλος αυτός να έχει και τον τελευταίο λόγο» πρόσθεσε ο σκηνοθέτης. «Όταν κάποιος πέφτει θύμα κακοποίησης πρέπει να το καταγγέλλει αμέσως. Είναι απαραίτητο οι γυναίκες να αντιδράσουν σήμερα. Όλες οι γυναίκες έχουν την ιδέα να αμύνονται και να μην αφήσουν τα πράγματα να ξεχνιούνται. Γιατί αυτά δεν ξεχνούνται».

protothema.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα