Κόστα Ρίκα: Αντιεμβολιαστές «μπούκαραν» σε νοσοκομείο για να βγάλουν 6χρονο παιδάκι και να μην εμβολιαστεί – Βίντεο

27.01.2022 / 9:38
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
CostaRica_Grab_Main

Ομάδα αντιεμβολιαστών εισέβαλε σε νοσοκομείο στην Κόστα Ρίκα, επιτέθηκε σε φύλακες, ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να βγάλει διά της βίας ένα αγοράκι έξι ετών που νοσηλευόταν με πάθηση του αναπνευστικού και είχε συσταθεί ο εμβολιασμός του κατά της COVID-19. 

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη (26.01.2022) στην περιοχή της Ερέδια της Κόστα Ρίκα, με την ομάδα των αντιεμβολιαστών να επιχειρούν να φθάσουν στον 4ο όροφο του νοσοκομείου για να πάρουν από το δωμάτιο του το 6χρονο παιδάκι. Από τα περίπου τριάντα άτομα που «μπούκαραν» στο νοσοκομείο, οι Αρχές προχώρησαν σε έξι συλλήψεις. 

«Το νοσοκομείο υπέστη επίθεση από ομάδα αντιεμβολιαστών, που εισέβαλε με βίαιο τρόπο, επιτέθηκε σε φύλακες, σε ασθενείς και στο προσωπικό και έθεσε σε κίνδυνο τους πάντες στο εσωτερικό του», κατήγγειλε η διευθύντρια του ιατρικού κέντρου, η Πρισίλα Βαλμασέδα. «Το παιδί συνεχίζει να νοσηλεύεται και θα βγει «αφού το εγκρίνει το παιδιατρικό τμήμα και η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου», ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του νοσοκομείου, η ομάδα, αποτελούμενη από περίπου τριάντα πρόσωπα, ήθελε να πάρει το παιδί, που είχε εισαχθεί για νοσηλεία μερικές ημέρες νωρίτερα με πάθηση του αναπνευστικού και συστήθηκε να εμβολιαστεί κατά της COVID-19, παρά την εναντίωση των γονιών του.

«Ο πατέρας του παιδιού, ένας νομικός σύμβουλος και η βουλευτής Σίρλεϊ Ντίας έγιναν δεκτοί, τους μιλήσαμε με σεβασμό και τούς εξηγήσαμε ότι θα πρέπει να αναμείνουμε η κοινωνική υπηρεσία να κρίνει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να δοθεί εξιτήριο (…). Μερικά λεπτά αργότερα, το νοσοκομείο υπέστη επίθεση από ομάδα αντιεμβολιαστών», εξήγησε.

Η διευθύντρια του νοσοκομείου είπε ότι η ομάδα των αντιεμβολιαστών προσπάθησε να φθάσει στον τέταρτο όροφο, όπου νοσηλεύεται το παιδί και βρίσκεται το γραφείο της κοινωνικής υπηρεσίας

Το περιστατικό, που καταγράφηκε σε βίντεο από διαδηλωτές και μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου, οδήγησε στη σύλληψη έξι ανθρώπων, δύο ανδρών και τεσσάρων γυναικών, που παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της στάσης. Δεν είναι γνωστό αν οι γονείς του παιδιού είναι ανάμεσά τους.

Δείτε βίντεο:

«Αυτό το συμβάν έθεσε σε κίνδυνο όχι μόνο το προσωπικό ασφαλείας και το ιατρικό προσωπικό, αλλά και τους χρήστες και ακόμη και ασθενείς», τόνισε ο Ρομάν Μακάγια, ο διευθυντής του Ταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης της Κόστα Ρίκα (CCSS).

Δείτε βίντεο:

Στη χώρα της κεντρικής Αμερικής, ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5 ως 11 ετών έγινε υποχρεωτικός από τον Νοέμβριο.

Εάν οι γονείς ή οι κηδεμόνες εναντιώνονται, μπορεί να επεμβαίνει η Εθνική Υπηρεσία Προστασίας των Παιδιών (PANI).

Η υποχρέωση αυτή πυροδότησε διαδηλώσεις τις τελευταίες εβδομάδες μπροστά στο κοινοβούλιο υπέρ της ελευθερίας της επιλογής των γονιών.

Το επεισόδιο οδήγησε στην εκκένωση του νοσοκομείου, στην αναστολή των ραντεβού για ιατρικές εξετάσεις, εργαστηριακές εξετάσεις, ραδιογραφίες και στο προσωρινό κλείσιμο του φαρμακείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα