Κορονοϊός: Ξεπέρασε το φράγμα των 1.000 ενεργών κρουσμάτων, η Αχαϊα, τον μήνα Ιούλιο

26.07.2021 / 14:36
patra_koronoios

Το φράγμα των 1.000 κρουσμάτων ξεπέρασε η Αχαΐα για τον μήνα Ιούλιο, με την τάση της διασποράς να είναι αυξητική και τον αριθμό των ενεργών να μεγαλώνει συνεχώς, τόσο στην Πάτρα, όσο και στους δήμους της Αχαΐας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τα 53 κρούσματα που προστέθηκαν για την Αχαΐα την Κυριακή ο αριθμός των κρουσμάτων σε όλη την διάρκεια του μήνα έφτασε τα 1.086. Το σύνολο δηλαδή των κρουσμάτων τον Ιούλιο, ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό το αντίστοιχο νούμερο του Ιουνίου όταν στο σύνολο οι μολύνσεις δεν είχαν ξεπεράσει τις 443.

Θυμίζουμε ότι τον Μάιο το σύνολο των κρουσμάτων στο νομό είχε φτάσει τα 1.300 και η έξαρση πλέον ήταν σε ύφεση μετά από το σαρωτικό πέρασμα του ιού το τρίμηνο Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος όπου τα κρούσματα είχαν ξεπεράσει συνολικά τα 7.000.

Όλα αυτά τα στοιχεία του Ιουλίου δείχνουν αυτό που υποστηρίζουν οι ειδικοί. Βρισκόμαστε στην αρχή του τέταρτου κύματος που θα χαρακτηριστεί από την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα η οποία είναι κατά 55% πιο μεταδοτική από την βρετανική.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα