Κορωνοϊός – Ξέμειναν από κρεβάτια στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας

14.05.2021 / 20:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 15

Ούτε για δείγμα δεν υπάρχει πλέον κρεβάτι κορωνοϊού στα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας με τους γιατρούς να υποχρεώνονται να ζητούν μεταφορά των ασθενών, κατά πρώτον στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

«Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου εδώ και δυο μέρες οι κλίνες κορονοϊου είναι γεμάτες και έχει αρχίσει και διακομίζει στο Νοσοκομείο Αγρίνιου, το οποίο και αυτό έχει αρχίσει και γεμίζει με 34 νοσηλευόμενους στην μονάδα covid, ενώ στην ΜΕΘ covid νοσηλεύονται 3 ασθενείς» ανέφερε ο κ. Μπακόπουλος.

Αυτή την στιγμή οι κλίνες, που έχουν αναπτυχθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Αγρινίου είναι 45 στον αριθμό, «αυτό είναι το όριό μας, δεν έχουμε δυνατότητα για κάτι άλλο, εκτός και αν αδειάσουμε το νοσοκομείο», ενώ η ΜΕΘ covid έχει μόνο 5 κρεβάτια.

Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν τις επόμενες ημέρες υπάρξει πληρότητα στις κλίνες και στο νοσοκομείο Αγρινίου απάντησε ότι «αναγκαστικά θα διακομιστούν σε άλλα νοσοκομεία, Πάτρα και Ιωάννινα», δήλωσε “Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7” ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Μπακόπουλος.

Αυτό, που φοβίζει περισσότερο τους γιατρούς είναι η ενδοοικογενειακή διασπορά, καθώς σε κάθε σπίτι υπάρχουν τουλάχιστον 2 κρούσματα, «αυτοί, που νοσηλεύονται ή έρχονται με θετικά τεστ, βλέπουμε ότι μέσα στις οικογένειες πλέον παρατηρείται διασπορά και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το φαινόμενο και ως προς τον αριθμό, που μπορούν να προκύψουν, αλλά και ως προς το πότε θα έρθει η κορύφωση για να αρχίσουμε να έχουμε πτωτική τάση».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα