Ξεκινούν σήμερα οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο του Ρίου – Στην Πάτρα θα εμβολιαστεί η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη

29.12.2020 / 6:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
rio-nosokomeio_koronoios-ink

Η διαδικασία του εμβολιασμού στην Ελλάδα ξεκίνησε από την Κυριακή (27/12), με την πολιτική και την πολιτειακή ηγεσία του τόπου να στέλνει το μήνυμα ελπίδας. Από σήμερα, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 και σε τέσσερα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Πιο συγκεκριμένα, θα εμβολιαστούν υγειονομικοί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας, οι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα θα ξεκινήσουν στις 08:30 και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00.

Στο ΠΓΝ Ιωαννίνων θα εμβολιαστεί ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο ΠΓΝ Πατρών η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, και στο ΠΓΝ Λάρισας ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος.

ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Ο πρώτος που θα κάνει το εμβόλιο θα είναι ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης. Αμέσως μετά το εμβόλιο θα κάνει ο Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκος Μαραγκός.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 4 Ιανουαρίου ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών αλλά και για τα Γενικά Νοσοκομεία σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί που θα διενεργούνται θα αφορούν μόνο στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων, ενώ μετά τις 20 του μήνα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα Κέντρα Υγείας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα