Παρασκευή, 17.09.2021, 7:55 πμ

Κορωνοϊός: Βρώσιμο εμβόλιο ετοιμάζουν φοιτητές

06.07.2021 / 22:28
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
pa 22

Έτοιμοι να αναπτύξουν ένα βρώσιμο εμβόλιο κατά του κορονοϊού εμφανίζονται οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης που αποτελούν μέλη της ομάδας «iGem Crete».

Σύμφωνα με ανάρτηση της επιστημονικής ομάδας στο Facebook, η απόφαση για το σχέδιο αυτό ελήφθη μετά από έρευνα στην οποία παρατηρήθηκε «χαμηλή διαθεσιμότητα εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες και στα απομονωμένα νησιά», γεγονός που τους ώθησε στο να αναζητήσουν πώς θα βοηθήσουν.

Η ανακοίνωση της ομάδας έχει ως εξής: «Ζώντας την εμπειρία της πανδημίας καθώς επίσης βλέποντας πως έχει αλλάξει ο SARS- CoV-2 την καθημερινότητά μας, αναρωτηθήκαμε πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε την παρούσα κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας, όταν διαβάσαμε πολλά άρθρα που έδειχναν τα χαμηλά ποσοστά στη διαθεσιμότητα των εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες και στα απομονωμένα νησιά, ξαφνιαστήκαμε αρκετά!

Οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι που πιθανόν θα βοηθήσει τις χώρες που δεν μπορούν να διαθέσουν εμβόλια στο άμεσο μέλλον. Μετά από πολλή σκέψη, αποφασίσαμε να αναπτύξουμε ένα βρώσιμο εμβόλιο ενάντια στον SARS-CoV-2». Σημειώνεται πως η ομάδα «iGem Crete» συγκροτήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με την υποστήριξη της Πρυτανείας και του συνολικού δυναμικού του Ιδρύματος. Έχει ως στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες και τις εφαρμογές της συνθετικής βιολογίας, ενός διεπιστημονικού κλάδου που συνδυάζει Βιολογία, Χημεία και Μηχανική.

newsbeast

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα