Κορωνοϊός – Βρετανία: Μελετούν σχέδιο που θα επιτρέπει σε πλήρως εμβολιασμένους να έρθουν και στην Ελλάδα

18.06.2021 / 16:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
LOCKDOWN / ÌÅÉÙÌÅÍÇ ÊÉÍÇÓÇ ÅÐÉÂÁÔÙÍ ÓÔÏ ÁÅÑÏÄÑÏÌÉÏ ÅËÅÕÈÅÑÉÏÓ ÂÅÍÉÆÅËÏÓ. (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)

Νέα κυβερνητικά πλάνα στη Βρετανία, που αποκαλύπτουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, θα επιτρέπουν σε πολίτες που έχουν κάνει και τις δυο δόσεις εμβολίου κατά της Covid να ταξιδεύουν σε, περίπου, 170 χώρες από τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον υπό συζήτηση σχεδιασμό, οι Βρετανοί που θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως, θα παρέχουν αποδείξεις μέσω εφαρμογής της NHS στους συνοριακούς ελέγχους, πριν αναχωρήσουν και στη συνέχεια θα μπορούν να απολαμβάνουν τα ταξίδια τους σε χώρες που βρίσκονται τώρα στη λίστα «συναγερμού» χωρίς να πρέπει να απομονωθούν για δέκα μέρες, μετά την επιστροφή τους.

Μεγάλος αριθμός Βρετανών τουριστών έψαχνε τρόπο να επιστρέψει στη Βρετανία από την Πορτογαλία, νωρίτερα τον Ιούνιο, ώστε να προλάβει τις προθεσμίες και να μην μπει σε καραντίνα, καθώς η χώρα της Ιβηρικής είχε αφαιρεθεί από την πράσινη λίστα.

Αυτή τη στιγμή, περί τους 168 προορισμούς βρίσκονται στη λίστα «συναγερμού», συμπεριλαμβανομένων και των δημοφιλών Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Ελλάδας και ΗΠΑ.

Η συζήτηση για τα σχέδια χαλάρωσης των εμβολιασμένων βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο από τους βουλευτές, ωστόσο ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να επισπεύσει τις αποφάσεις, επιτρέποντας σε εκατομμύρια Βρετανούς να ταξιδέψουν τον επόμενο μήνα.

«Δεν πιστεύω πως έχουν αρκετό χρόνο μπροστά μας, αν θέλουμε να κάνουμε, πραγματικά, κάτι γι’ αυτό» είπε κυβερνητική πηγή στη Sun.

Τα υπό συζήτηση σχέδια δεν αφορούν χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη» λίστα, όπως η Τουρκία και η Ινδία, καθ΄πως εξακολουθεί να απαιτείται απομόνωση για τους τουρίστες που επιστρέφουν από αυτές στη Βρετανία.

Τα σχέδια αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί -ως προς το περιεχόμενό τους- μέχρι τις 28 Ιουνίου, ενόψει της συνεδρίασης της επιχειρησιακής επιτροπής Covid του βρετανικού κοινοβουλίου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα