Κορωνοϊός: Τρομάζει η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων – Υπό πίεση το ΕΣΥ

13.11.2020 / 23:21
33505

Η εβδομάδα των «μαύρων» ρεκόρ

Η εβδομάδα που διανύουμε ήταν και η δυσκολότερη από την έναρξη της πανδημίας. Τη Δευτέρα είχαμε 1490 κρούσματα την Τρίτη 2384. Η αυξητική τάση συνεχίστηκε την Τέταρτη με 2752 νέα κρούσματα, ενώ την Πέμπτη φτάσαμε στον αριθμό – ρεκόρ των 3316 νέων κρουσμάτων.

Σε τρομερή πίεση βρίσκεται και το σύστημα υγείας καθώς στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας νοσηλεύονται 2.240 άνθρωποι με κορωνοϊό, ενώ οι περισσότεροι από τους μίσους στην Βόρεια Ελλάδα. 337 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι ενώ οι 154 από αυτούς βρίσκονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης τα οποία δίνουν μάχη για να υπάρχουν ελευθέρα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Καραντίνα… Μαρτίου το Δεκέμβριο

Αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα είναι μονόδρομος τα νέα μέτρα για να ανακοπεί η ορμή της πανδημίας. Η καραντίνα ενδέχεται να παραταθεί ακόμα και μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ θα υπάρξει και περαιτέρω περιορισμός στις μετακινήσεις ανάλογος με εκείνον της πρώτης καραντίνας του Μαρτίου.

Οι λοιμωξιολόγοι έχουν προτείνει το σύστημα ακορντεόν στην κυβέρνηση, δηλαδή 3 εβδομάδες καραντίνα και 2 εβδομάδες με ανοιχτά καταστήματα και σχετικά ελεύθερες μετακινήσεις, με στόχο να μείνει ζωντανή η οικονομία της χώρας αλλά και να μην κινδυνεύει το σύστημα υγείας με κατάρρευση.

Η κυβέρνηση έχει βάλει ως στόχο τα 200 έως 400 νέα κρούσματα την ημέρα, για να προχωρήσει σε άρση των περιορισμών. Ένας στόχος δύσκολος που απαιτεί την πιστή εφαρμογή των μέτρων από όλους.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε σήμερα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος την ενημέρωσε διεξοδικά για την εξέλιξη της πανδημίας.

Αύριο οι ανακοινώσεις για τα σχολεία

Αυτή την ώρα ενημερώνεται ο πρωθυπουργός από τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξαν στο να προτείνουν όλα τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Στην πρωινή συνεδρίαση του πρωθυπουργού με τους λοιμωξιολόγους η πρόταση ήταν να κλείσουν τα σχολεία από τη Λάρισα και πάνω, ωστόσο αυτό προκάλεσε συζήτηση καθώς θα δημιουργούσε προβλήματα, με την κινητικότητα στη νότια Ελλάδα να συνεχίζεται, ενώ θα δημιουργούνταν και μαθητές δύο ταχυτήτων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα