Κορωνοϊός – Τρεις δήμοι της Αχαΐας “πέφτουν”, η Πάτρα παραμένει και το Μεσολόγγι που “ανεβαίνει”

07.05.2021 / 19:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
τσα 2

Μετά από αρκετό καιρό τρεις δήμοι της Αχαίας κατεβαίνουν από το «βαθύ κόκκινο» στο κόκκινο και το γεγονός αυτό δείχνει την καλύτερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Αχαΐα.

Πιο συγκεκριμένα ύστερα από τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά οι δήμοι Αιγιαλείας, Δυτική Αχαΐας και Καλαβρύτων πέφτουν από το βαθύ κόκκινο στο κόκκινο.

Αντίθετα η Πάτρα που από τις 6 Φεβρουαρίου είναι στην βαθιά κόκκινη ζώνη παραμένει σε αυτή αφού πάνω από 70% των κρουσμάτων που ανακοινώνονται σε καθημερινή βάση για τα κρούσματα της Αχαΐας προέρχονται από εκεί.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωση ο Νίκος Χαρδαλιάς στους δήμους Αιγιαλείας, Δυτικής Αχαίας και Καλαβρύτων, παρατηρήθηκε μείωση  κατά κατά 65%, 81% και 85% αντίστοιχα.

Μαζί με την Πάτρα στην βαθιά κόκκινη ζώνη θα είναι από σήμερα και το Μεσολόγγι και ο εκεί δήμος που έχει παρουσιάσει σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων.

Επίσης στην βαθιά κόκκινη ζώνη θα είναι πλέον και ο  δήμος Βισαλτίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών,  Ακόμα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, σε καθολικό lockdown, αντίστοιχο με αυτό της Καλύμνου μπαίνει από αύριο το πρωί και ο οικισμός Καστανιών της Δημοτικής Ενότητας Βύσσας, του Δήμου Ορεστιάδος.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε, στην Κάλυμνο, όπου βρίσκεται ήδη σε ισχύ το καθολικό lockdown δεν θα ανοίξουν τα σχολεία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα