Κορωνοϊός: «Τον επόμενο μήνα θα έχουμε 3.000 νεκρούς»

21.03.2021 / 11:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
τα 19

Μια εφιαλτική πρόβλεψη για την πορεία την πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας έκανε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Παυλάλης είπε πως το άνοιγμα της οικονομίας θα στοιχίσει, και έκανε πρόβέψη για 3.000 νεκρούς τον επόμενο μήνα.

«Από την αρχής της επιδημίας έλεγα ότι το σωστότερο είναι σκληρά μέτρα όσο πιο γρήγορα γίνεται ώστε να χτυπηθεί ο ιός. Αυτό έχει αποδώσει στο 1/4 της ανθρωπότητας που τα έχει πάει μια χαρά με την πανδημία. Δυστυχώς Αμερική και Ευρώπη δεν το έκαναν αυτό.

Η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα από τους χειρότερους της Ευρώπης και της Αμερικής, όμως είναι στο μέσο ενός τρίτου κύματος που είναι πολύ επικίνδυνο και μπορεί να εκτροχιαστεί ανά πάσα στιγμή»

Για τις επόμενες 2 εβδομάδες θα υπάρχει αύξηση θανάτων. Μέχρι τον επόμενο μήνα θα υπάρξουν 3000 νεκροί, λόγω της διάδοσης του ιού τις προηγούμενες εβδομάδες. Ελπίζω να μη φθάσουμε πάλι τους 100 νεκρούς ημερησίως. Αν δεν υπάρξει καλύτερη συμμόρφωση στα μέτρα, το τρίτο κύμα μπορεί να επεκταθεί πολύ μέσα στον Απρίλιο».

Γι αυτό το λόγο χαρακτηρίζει λάθος ως συμβολισμό τα νέα μέτρα, καθώς όπως είπε αυτό εκλαμβάνεται ως «άνοιγμα” και είναι καταστροφικό.

«Αν τα μέτρα ερμηνευθούν στο ότι ανοίγουμε, θα γίνει χειρότερη ζημιά και καταστροφή. Ο ιός είναι εδώ. Δεν είμαστε ακόμη στην κορύφωση του. Ήμουν αντίθετος στο οτιδήποτε μπορεί να ερμηνευτεί σαν άνοιγμα. Πρόκειται για συμβολική κίνηση, που είναι λάθος. Αλλά δεν είναι άνοιγμα», είπε. Τόνισε πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανοίξει η εστίαση μέσα στον Απρίλιο.

https://www.megatv.com/2021/03/21/giorgos-paylakis-tha-exoume-3-000-nekrous-ton-epomeno-mina-oxi-sto-anoigma-tis-oikonomias/

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα