Κορωνοϊός: Το σκέφτεται το υπουργείο Υγείας για επίταξη ιδιωτών γιατρών εφόσον χρειαστεί

13.11.2020 / 21:32
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gko 1

Η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας και ειδικότερα σε Μακεδονία και Θεσσαλονίκη είναι τεράστια. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και μέχρι σήμερα ανταποκρινόμαστε με επιτυχία. Έτοιμα σχέδια υλοποιούνται ήδη για να χρησιμοποιήσουμε εξοπλισμό και χώρους, όπου μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες ΜΕΘ και να υπάρξει τεχνική υποστήριξη αναπνοής» επισήμανε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης πριν από λίγο στην ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

«Αεροδιακομιδές στα νησιά δεν θα γίνουν. Σε άλλες περιοχές θα γίνουν αν χρειαστεί. Γι’ αυτό έχει μειωθεί και ο αριθμός στα μη έκτακτα χειρουργεία για να προστατευτούν τόσο οι συμπολίτες μας, όσο και το υγειονομικό προσωπικό. Όταν έχουμε μείωση των χειρουργείων και αύξηση στην ανάπτυξη των ΜΕΘ το προσωπικό αυτό, όπως οι αναισθησιολόγοι κλπ βοηθάει στις ΜΕΘ».

Η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών για συνεργασία με το ΕΣΥ είναι πολύ θετική. Στη μάχη αυτή κανείς δεν περισσεύει και στη μάχη αυτή θα πολεμήσουμε όλοι. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ικανοποιητική ανταπόκριση θα προχωρήσουμε σε επίταξη ιδιωτών γιατρών».

«Δεν είχαμε ελλιπή αποτύπωση της επιδημιολογικής εικόνας. πράγματι μας αιφνιδίασε η συμπεριφορά του ιού τις τελευταίες 15 ημέρες. πριν πάρουμε τα μέτρα υπήρξαν αποφάσεις για τοπικά lockdown, όπως στην Καστοριά, στα Γιάννενα κοκ. Η επιδημιολογική εικόνα στηρίζεται σε ακράδαντα δεδομένα και σε ένα σύστημα που λειτουργεί με επιτυχία» είπε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα