Κορωνοϊός – Το φαινόμενο των “ουρών” που πληρώνουμε στην Πάτρα με ένα σκληρό lockdown

07.02.2021 / 13:08
τα

Αυτό με τις «ουρές» που σχηματίζονταν έξω από αλυσίδες καταστημάτων τις μέρες που βγήκαμε από την καραντίνα είναι για να χτυπάς το κεφάλι στον τοίχο.

Καμία αλληλεγγύη, κανένα ενδιαφέρον για τα όσα γίνονται, καμία σκέψη για το αύριο. Τι εννοούμε; Το 65% των χρημάτων που ξοδεύει κάποιος στις τοπικές επιχειρήσεις επιστρέφει πίσω στην αγορά της πόλης.

Αντίθετα αγοράζοντας από τις πολυεθνικές επιστρέφει μόλις το 11%. Αγοράζοντας κάποιος από μία τοπική επιχείρηση είναι σαν να βάζει ένα λιθαράκι στο μέλλον και στο αύριο των παιδιών μας. Το ακόμα πιο απαισιόδοξο; Οι περισσότεροι από αυτούς που σχημάτιζαν «ουρές» ήταν νέοι, ήταν δηλαδή τα ίδια τα παιδιά μας.

Στο μεταξύ κάθετος είναι ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος σε ότι έχει να κάνει με τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν.

«Πληρώνουμε τις ουρές έξω από τα πολυκαταστήματα» τόνισε σε δηλώσεις του. Όμως το ζήτημα είναι το πώς θα κατορθώσει η τοπική αγορά της Πάτρας να ανταγωνιστεί με επιτυχία τις πολυεθνικές αυτές που έλκουν το καταναλωτικό κοινό.

Και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με σύμπραξη δυνάμεων των τοπικών επιχειρήσεων της Πάτρας και με συλλογική δράση. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα