Κορωνοϊός: Τι συμβαίνει με το εμβόλιο της Astrazeneca – Ο Δημήτρης Παρασκευής εξηγεί

15.03.2021 / 22:16
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
τα 21

Διαστάσεις… πανδημίας λαμβάνει στην Ευρώπη η άρνηση ολοένα και περισσότερων χωρών να συνεχίσουν – μέχρι νεωτέρας – τον εμβολιασμό του πληθυσμού τους με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού.

Και ενώ την Καθαρά Δευτέρα βρισκόταν ουσιαστικά σε ισχύ η γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για την καταλληλότητα του συγκεκριμένου σκευάσματος, παρά το γεγονός ότι ήδη είχαν αναφερθεί περιστατικά εκδήλωσης θρομβώσεων και συνακόλουθα η αναστολή χορήγησης του εμβολίου από επτά χώρες, σε διάστημα λίγων ωρών η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και στη συνέχεια η Ισπανία, ανακοίνωσαν ότι σταματούν τους εμβολιασμούς μέχρι να δοθούν περισσότερα στοιχεία για την ασφάλειά του.

Σχολιάζοντας το ζήτημα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής, Δημήτρης Παρασκευής, σημείωσε ότι θα καθησύχαζε τους πάντες. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Οι κινήσεις αυτών των χωρών είναι σε προληπτικό επίπεδο. Δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις και το τονίζω αυτό, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο σχετίζεται με κάποια σοβαρή παρενέργεια γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους. Θα επανεξεταστεί και από την ευρωπαϊκή επιτροπή φαρμάκων αλλά και εθνική επιτροπή εμβολιασμών στη χώρα μας μάλιστα».

«Αυτό που θα επαναλάβω είναι ότι τα περιστατικά αυτά είναι αληθή, αλλά δεν υπάρχει τεκμηρίωση ότι αυτό συνδέεται με το εμβόλιο και γίνεται αυτό που έγινε είναι καθαρά για προληπτικούς λόγους. Αν τυχόν υπάρχει κάποια συσχέτιση να ανακοπεί η διαδικασία των εμβολιασμών», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα