Κορωνοϊός: Τι λέει μοναχή για τα κρούσματα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Βερίνο

19.11.2020 / 16:10
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
VERINO2

Σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού βρίσκεται το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Βερίνο Συμπολιτείας, το οποίο επισκέφθηκαν στις 5 Νοεμβρίου (τρεις ημέρες μετά τον συνωστισμό στη Φανερωμένη), οι θετικοί στον κορωνοϊό δεσπότες Ιερώνυμος και Αμβρόσιος, προκειμένου να τιμήσουν την ηγουμένη Επιστήμη, η οποία γιόρταζε.

Όπως έγινε γνωστό, τώρα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου, με κορωνοϊό, δυο άτομα από τη Μονή, ενώ οι υπόλοιπες καλόγριες, φαίνεται ότι περνούν τον ιό, στο μοναστήρι σε συνθήκες απομόνωσης.

Το θέμα για τα κρούσματα κορωνοϊού είχε αποκαλύψει το dete.gr

Οπως εξηγεί στο newsit.gr αδελφή της Ιεράς Μονής οι μοναχές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα.

«Δυο μοναχές νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με κορονοϊό. Μέχρι ώρας δεν υπάρχει κάποια ανησυχία για τις υπόλοιπες αδελφές. Ο Θεός ξέρει. Η αλήθεια είναι πως δεν παρουσίασαν υψηλό πυρετό, όμως επειδή εδώ έχουμε κάποιες γιατρίνες, υπέδειξαν ως πιο σωστό να μεταφερθούν οι μοναχές στο νοσοκομείο για να κάνουν το τεστ. Έτσι βρέθηκαν θετικές και νοσηλεύτηκαν για καλύτερα. Ποτέ δεν είχαμε εννέα αδελφές με προβλήματα υγείας, όπως είχε ακουστεί αρχικά, απλά τρεις εμφάνισαν πυρετό και οι δυο νοσηλεύτηκαν».

Μέχρι αυτή την ώρα κανένας δεν μπορεί ν’ απαντήσει με σιγουριά πως προέκυψε η διασπορά του ιού στους κόλπους της Ιεράς Μονής. Ωστόσο το θέμα είναι πως κατά την παρουσία του εκεί και σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό που υπάρχει στο site της μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας από την ημέρα εκείνη, είναι ξεκάθαρο πως δεν εφαρμόστηκαν καθόλου τα μέτρα πρόληψης. Όπως φαίνεται κανένας από τους συμμετέχοντες την εορταστική εκείνη ημέρα δεν φορούσε μάσκα προστασίας κατά της μεταφοράς του ιού, καθώς και οι αποστάσεις φαίνεται πως πήγαν περίπατο.

  • Η φωτογραφία από την επίσκεψη των δύο αρχιερέων στη Μονή

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα