Κορωνοϊός: Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού άλλων χωρών

08.11.2021 / 22:26
ka 18

ιευκρινίσεις για το τι ισχύει σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού Covid-19 των τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας και δεν αναγνωρίζονται από τη σχετική εφαρμογή, ώστε αυτοί να έχουν πρόσβαση σε καταστήματα εστίασης και εμπορικά, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση το απόγευμα της Δευτέρας (08.11.2021).

Όπως εξήγησε, όπου το πιστοποιητικό δεν αναγνωρίζεται από το application και είναι στα εμβόλια τα οποία είναι αναγνωρισμένα από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως τα έδωσε το καλοκαίρι με τον τουρισμό, αυτοί οι πολίτες θα δείχνουν χαρτί και αυτό θα γίνεται δεκτό.

Προχωρώντας σε εξηγήσεις, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως «το ψηφιακό πιστοποιητικό για να μπορείς να το αναγνωρίζεις θέλει συνεργασίες με άλλες χώρες και πολλές χώρες δεν δίνουν τα κλειδιά έτσι ώστε να αναγνωριστεί», προσθέτοντας πως «τουλάχιστον στην Ελλάδα είμαστε από τις πιο ευέλικτες χώρες όσον αφορά την αναγνώριση άλλων πιστοποιητικών».

«Είμαστε μια χώρα που είμαστε ευέλικτοι και στην αναγνώριση άλλων εμβολίων από άλλες χώρες, αλλά και το ψηφιακό μας σύστημα είναι πολύ πιο αναβαθμισμένο από τα υπόλοιπα έτσι ώστε να μπορεί να διαβάζει περισσότερα QR code που διαβάζουν άλλες πόλεις. Υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες εκτός από το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό δεν διαβάζουν κανένα άλλο QR code», είπε και έφερε ως παράδειγμα τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι μισές πολιτείες όπως είπε δεν έχουν καν QR code και δείχνουν χαρτάκια στην είσοδο του καταστήματος.

«Η ψηφιακή λύση δεν είναι ευθύνη κυρίως της δικής μας χώρας, είναι να σου δώσει τα κλειδιά η άλλη χώρα. Και η δική μας χώρα είναι από τις πιο ευέλικτες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης στο συγκεκριμένο θέμα», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα