Κορονοϊός: Σύσταση για εμβολιασμό των εφήβων 15 – 17 ετών

29.06.2021 / 14:49
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
emvolio_paidi

Τον εμβολιασμό των εφήβων 15 – 17 ετών κατά του κορονοϊού συστήνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (29.06.2021) το πρωί.

Ο νέος ισχυροποιημένος ιός Δέλτα έχει ανησυχήσει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, καθώς, όχι μόνο μεταδίδεται με ταχύτητα που ξεπερνά κάθε προηγούμενο ιό, αλλά εμφανίζει παράλληλα και μερική αντίσταση στην ανοσία των εμβολίων.

Σύμφωνα με προβλέψεις από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμώξεων (ECDC), αλλά και τον Παγκόσμιο Οργασνισμό Υγείας (ΠΟΥ), το επόμενο κύμα του κορονοϊού θα αφορά τους ανεμβολίαστους, τους ανθρώπους με ευάλωτο ανοσοποιητικό σύστημα που δεν έχουν θωρακιστεί επαρκώς με τον εμβολιασμό, αλλά και τα ανεμβολίαστα παιδιά.

Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση, δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοίνωσε ως κίνητρο για τον εμβολιασμό των νέων μεταξύ 18 και 25 ετών, την παροχή voucher ύψους 150 ευρώ. Στόχος είναι, το 11% του ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων νέων αυτής της ηλικίας σήμερα – που με τα ραντεβού ανέρχεται στο 20%- να φτάσει και να ξεπεράσει το 70% μέχρι το τέλος καλοκαιριού. Η αγωνία όλων έγκειται στο γεγονός, ότι οι νέοι μπορεί να μην νοσούν βαριά, όμως, εμφανίζουν μεγάλη κινητικότητα -ιδιαίτερα το καλοκαίρι- κι έτσι συμβάλλουν σημαντικά στην εξάπλωση του ιού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα